България ще получи допълнително въоръжение за новите изтребители Ф-16. Това

...
България ще получи допълнително въоръжение за новите изтребители Ф-16. Това
Коментари Харесай

България ще получи допълнително въоръжение за F-16

България ще получи в допълнение въоръжение за новите изтребители Ф-16. Това одобрил на днешното си съвещание кабинетът. Страната ни ще получи в допълнение 3 ракети по един от договорите от плана, резервоар за съхнене и аварийни елементи, прецизираха от Министерството на защитата.

От министерството оповестиха, че поради доставката на новата техника за специфичните сили в петък военните машини ще преминат по маршрута от завода- производител до Съвместното командване на специфичните интервенции в Пловдив.

От решението на кабинета излиза наяве, че спомагателното въоръжение за новите изтребители ще е включено в цената им. България към този момент заплати вкупом над два милиарда лв. за машините.

" Договорът дава опция за усъвършенстване на доставките от страна на Съединени американски щати, свързани с осъществяване на споразуменията по придобиване на многоцелеви изтребител ", написа в претекстовете на кабинета.

След известия през последните дни стана ясно, че доставката на първите машини F-16 ще се забави до 2025-та. Министерството на защитата към този момент организира диалози с компанията производител. А поради рецесията с Украйна умишлен съвещателен съвет при президента предложи дейности за ускорение на придобиването на нова техника. За доставката на спомагателното въоръжение би трябвало да се произнесе и Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР