България ще получи 3,7 млрд лв. инвестиции по Плана за

...
България ще получи 3,7 млрд лв. инвестиции по Плана за
Коментари Харесай

Пеканов: България трябва да изпълни 66 ангажимента, за да получи 3,7 млрд. лв. по Плана за възстановяване

България ще получи 3,7 млрд лева вложения по Плана за възобновяване и резистентност, само че би трябвало да се изпълнят общо 66 уговорката. Това съобщи вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

До края на годината страната ни чака първите 1.3 милиарда лева, които са заложени и в бюджетната рамка за тази година, само че остава още работа по втория транш, посочи Пеканов. По първия транш, който чакаме, би трябвало да се случат 22 законодателни промени. Важно е това да се случи до края на годината, защото тези средства са планувани и в бюджета.

Затова Пеканов прикани кандидат-депутатите да се приготвят по тези законопроекти и стремително да се одобряват от Народното събрание. " За второто заплащане работата е много по-сериозна, само че тук е значимо да разбираем процеса. Той включва 66 ограничения. От тях 22 са законодателни промени. Един закон е признат - това е Законът за поощряване на заетостта досега. Други 4 бяха в Народното събрание, само че не бяха признати. Един от тях беше признат на първо четене - това са измененията в комерсиалния закон. Всички други ограничения отвън тези - един признат, четири в Народното събрание, всички други са на друга фаза на правене - някой са на работна група, някой са в начална фаза и е наша работа в идващите седмици да ги предвижим по този начин, че тези законови оферти да са подготвени, тогава когато се конституира Народното събрание и моя зов към всички искащи да станат народни представители е в този момент да се срещнат с нещата, които ще би трябвало да бъдат признати от идващия парламент, защото сме поели подобен ангажимент ", сподели Пеканов, съобщи.

По-сложни ще бъдат шестте ограничения в Закона за енергетиката и Закона за възобновимите източници. Пеканов увери, че продължава работа по участието на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване. А страната ни не трябва да изостава, тъй като светът продължава напред. Министерският съвет е приел механизма за договаряния с Организацията за икономическо сътрудничество и раз и ще поканят шефа на организацията у нас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР