България ще подкрепи нови санкции срещу Русия, каза военният министър

...
България ще подкрепи нови санкции срещу Русия, каза военният министър
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: България ще подкрепи нови санкции срещу Русия

България ще поддържа нови наказания против Русия, сподели военният министър Димитър Стоянов пред публицисти.

„ Страната ни постоянно е следвала единната европейска позиция. Тя е прекомерно непрекъсната. Мисля, че и в този случай наказания ще бъдат подкрепени ”, съобщи Стоянов.

Той напомни, че КСНС може да бъде призован при работещо национално заседание, в този момент може да бъде призован съвет по национална сигурност към Министерски съвет.

„ Засега няма такива индикации. Още повече, че мобилизацията е един дълъг и нескончаем развой. Мобилизацията не е от през днешния ден за на следващия ден. Това е развой, който не просто да облечеш един граждански жител. Има и време за подготовка, за съставяне на формирование и чак тогава ”, изясни министърът на защитата.

Той още веднъж сподели, че българската войска е в непрекъсната бойна подготвеност.

„ Няма нещо чрезвичайно в армията. Това, което сме създали, е, че сме засилили наблюдението на източната част на страната. Армията с изключение на ежедневната си активност е и на границата, тя е в Каравелово. Армията е там, където би трябвало да бъде ”, съобщи Стоянов.

„ Не знам кои специалисти са споделили, че трябват чрезвичайни инспекции. Българската войска е в ежедневния си темп. Казах единствено, че е засилено наблюдението на източния фланг. Не е належащо да се прави каквато и да е инспекция. Ние си изпълняваме естествената ежедневна активност ”, сподели Стоянов.

„ Да, мобилизацията носи риск със себе си за националната сигурност, само че опасността от директно замесване на България в спора към този момент няма ”, сподели военният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР