България ще наложи вето на следващия 10-и пакет санкции срещу

...
България ще наложи вето на следващия 10-и пакет санкции срещу
Коментари Харесай

Налагаме вето на следващия пакет санкции срещу Русия, ако той засяга руската ядрена енергетика


България ще наложи несъгласие на идващия 10-и пакет наказания против Русия, в случай че той визира съветската нуклеарна енергетика. Това съобщи президентът Румен Радев преди началото на изключителния Европейски съвет в Брюксел, в който взе участие и.

Присъствието на Зеленски е изцяло прагматично, не крие самият той. Украйна желае още оръжия и бойни самолети. Зеленски се срещна с европейските водачи, разграничени в 4 групи. Първи минаха най-мощните поддръжници на Украйна.

България беше в групата на страните, които показват песимизъм по отношение на глобите към Русия. А България има намерение и да блокира последващи наказания, в случай че измежду тях е съветската нуклеарна енергетика, съобщи още сутринта президентът Румен Радев.

„ Подкрепяме включването на спомагателни компании в глобите, като „ Росатом “, членовете на управителния съвет на „ Росатом “, диамантите, както и още банки. Това ще спомогне за по-ясно изразено влияние върху съветската стопанска система “, сподели Гитанас Науседо, президент на Литва.

България обаче ще наложи несъгласие, в случай че се глоби съветската нуклеарна енергетика.

„ Ние не можем да приемем глоба в нуклеарната енергетика, тъй като това ще повлияе директно върху нашата нуклеарна енергетика. Няма по какъв начин да се случи. Отчитаме несъмнено всички вероятни области, където това може да стане. Но там, където са застрашени директно нашите ползи и изключително нуклеарната енергетика, ние сме доста деликатни и следим нещата. Ако се наложи ще наложим несъгласие, да “, сподели българският президент Румен Радев.

Антибългарската акция в Северна Македония води до закононарушения от ненавист, разяснява още той и съобщи, че ще изиска от Европа мониторинг и гаранции за съблюдаване на правата на македонските българи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР