България ще има редовно правителство, научи Флагман.бг. Всички детайли по

...
България ще има редовно правителство, научи Флагман.бг. Всички детайли по
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха, кабинет ще има, Асен Василев поема финансите


България ще има постоянно държавно управление, научи Флагман.бг. Всички елементи по съставянето на кабинета на „ ГЕРБ-СДС “ с „ Продължаваме промяната-Демократична България “ са конкретизирани. В 15 часа през днешния ден Мария Габриел ще отиде при президента с празна директория. Не е изключено символно да бъде придружавана от акад. Николай Денков.

За да може ПП-ДБ да обяснят на гласоподавателите си, че не поддържат ГЕРБ, ще се употребява втория мандат.

След последните промени ще се реализира 9-месечна ротация. Първи министър председател ще бъде акад. Николай Денков, а претендентът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще е вицепремиер и външен министър.

След 9 месеца двамата ще си сменят местата.

Формално това ще стане по следния метод: Акад. Денков ще подаде оставка на държавното управление си, след което рулетката с мандатите още веднъж ще се завърти. Партията на Бойко Борисов ще предложат на 49-ото Народно събрание ще препоръчан еднакъв състав на кабинета, като се изключи министър-председателя и външния министър.

По информация на Флагман.бг в състава на държавното управление ще попадне Асен Василев, който ще оглави Министерството на финансите. Кирил Петков остава в Народното събрание, планувано е да стане ръководител на основна комисия в Народно събрание. Не се чакат други ярки партийни фигури. До последно е под въпрос само възможното присъединяване на националния водач на Съюз на демократичните сили Румен Христов в изпълнителната власт.

Разговорите за необичайния метод, който се оказа, че не е българско ноу-хау, а още през 80-те години, е употребен сходен модел в Израел, а неотдавна и в Румъния, са почнали в петък – на прословутата двучасова среща сред ГЕРБ-СДС и са траяли с извънреден интензитет през последните два дни, научи Флагман.бг.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР