България ще има отбор и при мъжете във Волейболната лига

...
България ще има отбор и при мъжете във Волейболната лига
Коментари Харесай

Волейболистите ще играят в Лигата на нациите и догодина

България ще има тим и при мъжете във Волейболната лига на нациите (VNL) през 2024 година След като предходната седмица дамите ни си осигуриха оставане в най-комерсиалния волейболен шампионат следващата година, през днешния ден това се случи и с мъжкия ни състав.

Мястото ни в лигата към този момент е обезпечено след загуба на Канада от Полша с 0:3. Двата отбора се срещаха в мач от третия шампионат, който се играе във Филипините. Така канадците към този момент заемат 14-то място с актив 2 победи и 9 загуби и имат единствено един оставащ мач. Той ще бъде против заемащия последната 16-та позиция Китай. Азиатският тим е със същите индикатори във краткотрайното класиране. Двете страни са измежду чалъндж тимовете и изгубилият сигурно ще остане след нас в крайното нареждане.

Към момента България заема 13-та позиция във краткотрайното класиране с 2 победи и 8 точки. След нас са Канада, Куба и Китай с по 6 точки.

До края ни остават и два мача – против Сърбия и Съединени американски щати. Тази вечер в 23:30 ч. българско време се изправяме против сърбите в Анахайм, а в понеделник в 6:30 играем против домакина на третия ни шампионат Съединени американски щати.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР