България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията

...
България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

България ще бъде хазаин на взаимен бизнес конгрес с организацията за външна търговия на Япония. Решението беше взето в Токио на среща на заместител министър-председателя Томислав Дончев с японския министър на стопанската система, търговията и индустрията Хирошигу Секо, оповестява пресслужбата на Министерски съвет.
 2102_donchev-seko  2102_donchev-kono
Работното посещаване на заместител министър-председателя в Япония е в продължение на диалозите, почнали по време на визитата на японския министър-председател господин Шиндзо Абе в България. То има за цел да набележи съответни стъпки за поощряване на вложенията и търговията сред двете страни с акцент върху технологиите, туризма, увеличение и диверсифициране на българския експорт, продан на опит и образования. Министър Секо акцентира интереса на японските компании за съдействие с страните от ЦИЕ, в това число за създаване на индустриални бази. Японската организация за външна търговия JETRO ще изпрати своя проучвателна задача в България през май-юни тази година. В делегацията се възнамерява да бъдат включени японски компании с капиталов интерес към страната.

Вицепремиерът Дончев организира среща с министъра на външните работи на Япония Таро Коно и увери, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще работи за скорошно влизане в действие на Споразумението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Япония, което ще подтиква и двустранните стопански връзки.

По време на бизнес конгрес с представители на световноизвестни японски корпорации в Токио вицепремиерът Дончев посочи отличния капиталов климат в България и достъпа до пазара на Европейски Съюз като предпоставки за по-осезаемо наличие на японския бизнес в българската стопанска система и за увеличение на българския експорт за Япония.

Дончев беседва още със заместник-главния секретар на кабинета господин Котаро Ногами, президента на водеща японска корпорация господин Шинджи Ядзаки, ректора на Токайския университет господин Киоши Ямада, президента на Японската организация за външна търговия господин Ясуши Акахоши, както и представители на българската общественост в Токио.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР