България се нуждае от ляво управление. Лявото обединине ще се

...
България се нуждае от ляво управление. Лявото обединине ще се
Коментари Харесай

Мая Манолова: За бедните поскъпването на живота е далеч над официалните 16%

България се нуждае от ляво ръководство. Лявото обединине ще се случи с или без Българска социалистическа партия

„ Минималната работна заплата скочи със 70 лева след налози и осигуровки – с 50, това не покрива инфлацията при бедните. За най-ниско доходните групи повишаването на живота е надалеч над формалните 16%, стоките в дребната потребителска кошница са скочили с над 50%.

А за „ ЧНГ “ осурвакаха хората с по-скъпа вода, газ, билети в градския превоз, а в този момент следва и повишаване на мобилните услуги. “
Това съобщи водачът на Изправи се България Мая Манолова в „ Денят стартира с Георги Любенов “.

По думите ѝ на фона на мизерията на бедните пластове тези 10 милиарда лева, които получи бизнесът за обезщетения за ток, наподобяват незаслужено доста, тъй като против тези 10 милиарда стоят 0 лв. за елементарните хора, за фамилиите.

Тя подлага на критика и метода, по който се раздаваха тези пари напринципа – който използва най-вече, получава най-вече. Защото страната ги даде без условия, даже без условие да не покачват цените и по тази причина инфлацията лети нагоре.

Според нея несправедлива облага с обезщетенията за ток получиха даже производителите на оръжие, Лукойл Нефтохим, мобилните оператори, ЕРП-тата.

Манолова разяснява концепциите да се дават обезщетения единствено за високите цени на ел. силата и то след излизане на семействата на свободния пацар, не за газа, парното, дървата за огрев. Според нея по никакъв метод не би трябвало да позволяваме семействата да купуват ток от борсата. Това значи 5 пъти по-скъп ток, което е непостижимо.

Лидерът на Изправи се България разяснява опасността от затваряне на ТЕЦ-овете у нас до 2026 година като съобщи, че тук ще се носи тежка политическа отговорност и от ГЕРБ, и от Политическа партия, както за затварянето на централите, по този начин и за забавянето на парите, които бихме получили от Европа, които са жизненоважни за излизането на стопанската система ни от рецесията.
По думите й до тази обстановка се е стигнало откакто държавното управление на Четворната коалиция си разреши да доработи и да внесе натъмно проекта за Възстановяване и там поема ангажимент за понижаване с 40% на въглеродните излъчвания до 26та година, което е равно на затваряне на въглищните централи. Но проектът е стартират още от времето на ГЕРБ.

ТЕЦ-овете дават 40% от елекнроенергията ни. Става дума за 12500 души, които ще останат без работа. Според Манолова затварянето им е икономическа злополука и цели райони като Старозагорския, Кюстендилския, Пернишкия ще бъдат ударени от лобистко решение на политиците.

„ Докато Българска социалистическа партия е пета мощ, може единствено да е присъдружна на някоя от останалите партии. А има потребност от ляво ръководство, мощна левица, която да постави юзди на монополите, да постави на място корпорациите и да увеличи приходите. “
Така разяснява водачът на Изправи се България потребността от мощно ляво обединяване. Според нея Българска социалистическа партия под управлението на Нинова е изгубила меродавност като партия на мира, на солидарността и справедливостта, а лявото обединяване ще се случи с или без Българска социалистическа партия, тъй като елементарните хора, пенсионерите, работещите, имат потребност от мощна лява партия, тъй като сега Народното събрание даже не откри време да одобри текст в КСО, съгласно който минималната заплата да е равна на половината от междинната, а покачването на минималната заплата не става след предложение от Народното събрание, а с помощта на служебното държавно управление.
Мая Манолова предизвести, че тези, които споделят, че желаят да сформират държавно управление с третия мандат – Демократична България, Български напредък, Българска социалистическа партия би трябвало да излязат и да признаят, че за него би трябвало поддръжка от ГЕРБ и от Движение за права и свободи.
„ Връщане на ГЕРБ във властта ще е тежък удар против хората от площадите през 20та година. И партиите, които настояват, че са част от смяната ще понесат вреда, в случай че одобряват поддръжка от ГЕРБ. Съветвам Демократична България и Българска социалистическа партия да не одобряват такава поддръжка от ГЕРБ и от Българска социалистическа партия, тъй като това ще значи марионетно държавно управление с тяхно присъединяване. “ – заключи Манолова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР