България се намира в опасна външнополитическа изолация, страната има нужда

...
България се намира в опасна външнополитическа изолация, страната има нужда
Коментари Харесай

Радан Кънев: Радев употреби ДБ, България е в изолация, нужно е атлантическо мнозинство

България се намира в рискова външнополитическа изолираност, страната има потребност от същинско атлантическо болшинство, предизвести евродепутатът Радан Кънев в изявление за Българска национална телевизия.

Страната ни се компрометира с позицията си във връзка с съветската инвазия в Украйна.

По думите на Кънев, изказването на латвийския външен министър Артис Пабрикс, че позицията България е близка до изменничество, демонстрират, че България е в изолираност освен в Европейски Съюз само че и в близкото си семейство измежду страните от в Централна и Източна Европа – преглеждат ни като предатели наедно с Виктор Орбан.

Според Кънев страната не трябва да се оставя под едноличното ръководство на Румен Радев.

Той уточни, че  още от времето на митингите президентът е използвал демократична България за своя дневен ред, зависещ на проруска политика и блян към еднолична власт.   

„ Бяха поведени за носа да обслужат надълбоко недемократичен и проруски дневен ред “, посочи евродепутатът, като призна, че той самият тогава не е чул предизвестията за Радев и е надценил политическата просвета на партиите в българския  парламент.

Той е безапелационен, че България се нуждае от същинско атлантическо болшинство, а не от държавно управление, което единствено да „ скърпи “ нещата за зимата.    

  Според него е допустимо това да стане с мандата на Политическа партия, като се образува носещо болшинство с Демократична България – с присъединяване на ГЕРБ, само че без Движение за права и свободи.   
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР