България се класира на 63-то място в света от общо

...
България се класира на 63-то място в света от общо
Коментари Харесай

България е на 63-то място в света от общо 213 държави по споделена икономика

България се класира на 63-то място в света от общо 213 страни и територии в нов показател на споделената стопанска система, създаден и показан за пръв път от шведския мозъчен концерн Timbro. Класацията в България бе показана от Института за пазарна стопанска система, който е сътрудник в плана.

Предишни разбори за размера на споделeната стопанска система се базират на анкети или полеви изследвания. За показателя Споделена стопанска система на Timbro откривателите са събрали месечни данни за трафика към 286 услуги в 213 страни. Проведено е и цялостно броене на дейните снабдители за 21 от 286-те услуги, измежду които и Airbnb, употребявайки стратегии за автоматизирано добиване на информация от интернет (т.нар. scraping).

" Индексът " Споделена стопанска система на Timbro " е първият международен показател на споделената стопанска система. Той е формиран посредством потреблението на данни за размера на трафика и добиване на информация от самите уеб сайтове на другите услуги, и дава нова визия за движещите фактори, стоящи зад peer-to-peer стопанската система (икономика, учредена на директни транзакции сред покупател и продавач) ", споделя основният откривател Александър Функе, лекар на науките в Университета на Пенсилвания.

Исландия, островите Търкс и Кайкос, Черна гора, Малта и Нова Зеландия оглавяват листата с най-високи показатели, демонстрира проучването. България се класира на 63-то място, като е в златната среда измежду страните от Европейски Съюз. След страната ни са класирани Германия (77), Румъния (88), Австрия (115), Чехия (132) и Словакия (177), която е най-ниско в показателя измежду страните от Европейски Съюз. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР