България с искане да поучим финансиране по линия на бежанците.„Много

...
България с искане да поучим финансиране по линия на бежанците.„Много
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: Да искаме някой друг да ни плати сметката за бежанците е недостойно поведение


България с искане да поучим финансиране по линия на бежанците.

„ Много ми се желае това да не се беше случвало. Няма друга европейска страна, която да желае отплата за проявена взаимност. Държавата ни е длъжна да помогне на тези хора, които са в страхотна покруса, не по тяхна виновност. Да се желае някой различен да заплати сметката е много неприлично държание “.

Това мнение изрази в „ Тази заран “ някогашният зам.-министър на стопанската система Никола Янков, допълвайки, че би желал този акт да бъде изменен незабавно.

Според него бежанците могат да бъдат интегрирани в нашите общество, тъй като културно не са толкоз разнообразни.

„ Ако погледнете държавните разноски на България, те са към 10 000 лева на калпак за няколко милиона българи. Ако имате 40 лева за 100 000 души, това е нищо – капка в морето на държавния бюджет. Вайкането, че ще обеднеем и ще стане огромен проблем за страната ни съгласно мен е по-скоро политическа позиция “, счита Янков.

Според него бюджетът ще би трябвало да бъде преразгледан, само че не поради бежанците, а поради новите параметри в международната стопанска система.

" Инфлацията тази година ще бъде доста по-висока от плануваното преди няколко месеца. Причината за това е главно големият скок в цените на суровините, които са към този момент факт. Това е разследване на излизането на Русия от интернационалните пазари ", разяснява някогашният зам.-министър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР