България работи успешно с Украйна на двустранна основа и всяко

...
България работи успешно с Украйна на двустранна основа и всяко
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Всяко украинско искане се оценява в съответствие с възможностите на България

България работи сполучливо с Украйна на двустранна основа и всяко украинско искане се прави оценка деликатно в сходство с опциите на страната ни. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов на неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейския съюз в Стокхолм, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. В осъществяване на решението на Народното събрание, военна техника и муниции бяха превозени в Украйна по-рано тази година “, уточни Стоянов. 
Министърът означи, че, освен с военно-техническата поддръжка, страната ни взе участие в задачата на Европейския съюз (ЕС) за даване на помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM) с инструктори, които ще образоват украински военнослужещи на територията на страни членки на Европейски Съюз за потреблението на предоставеното в границите на задачата въоръжение и техника, както и с образование на бойни санитари на българска територия.

 

На срещата в Стокхолм бяха разисквани развиването на задачата на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна и помощта за страната в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира. 
„ България отстоява суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна и поддържа нейната европейска интеграция “, съобщи Стоянов и означи ролята на Европейската организация по защита (ЕАО) за инициирането на съответни планове за взаимни публични поръчки. „ Агенцията има опит и потенциал да извърши сполучливо тази задача. Смятаме, че планът за муниции на ЕАО е изключително подобаващ за обезпечаване на нужните муниции на Украйна и ние го поддържаме “, изясни министърът.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира нощес, в навечерието на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Швеция, нуждата от допълнителна военна помощ за Украйна.
На форума министрите на защитата разискаха и настоящото положение на военните задачи и интервенции на Съюза, както и готовността на общността да отговори на актуалните опасности и закани за сигурността.  
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
08 Март 202325808 Март 2023112608 Март 202323808 Март 202326708 Март 202359208 Март 20231970КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023163028 Фев 2023110608 Март 202379903 Март 20232547
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР