България приветства усилията на ЕС и на международната общност за

...
България приветства усилията на ЕС и на международната общност за
Коментари Харесай

България приветства усилията на международната общност в подкрепа на Африка

България приветства напъните на Европейски Съюз и на интернационалната общественост за облекчение на икономическата и финансова тежест върху африканските страни, подбудени от рецесията с ковид.

Това бе измежду акцентите в изявлението на заместник-министъра на външните работи Милен Люцканов по време на състоялата се посредством видеоконферентна връзка неофициална среща на министрите на Европейски Съюз по развиването (Съвет „ Външни работи “ – Развитие).

„ Африка се нуждае от поддръжка за справяне със съществуващите провокации. В тази връзка приветстваме и сме солидарни с напъните на Европейски Съюз за облекчение на мощната икономическа и финансова тежест на африканските страни. Правителствата би трябвало да разработят дълготрайни стопански тласъци за битка с рецесията, които да се основават на правилото на по-силна стопанска система, която да обезпечи в вероятност здравето и благосъстоянието на жителите, да спомогне за справяне с провокациите на изменението на климата и за създаване на устойчиви и приобщаващи общества “, съобщи заместник-министър Люцканов.

Друга тематика, дискутирана на съвещанието, беше развиването на договарянията по бъдещото съглашение за партньорство сред Европейски Съюз и Организацията на страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн – ОАКТБ (т.нар. Споразумение Пост-Котону). По отношение на бъдещото съглашение за партньорство сред Европейски Съюз и ОАКТБ заместник-министър Люцканов акцентира, че България поддържа позицията на Европейски Съюз наредбите в Споразумението по отношение на процедурата за връщане и реадмисия да бъдат правно обвързващи.

Сн. Министерство на външните работи

Представителите на държавите-членки бяха единомислещи, че Европейски Съюз би трябвало да поддържа устойчивото възобновяване и развиване на Африканския континент и да продължи ефикасното съдействие с африканските страни за ръководство на миграцията и справяне с първопричините за това събитие.

Накратко бе разисквано и ситуацията в Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР