България през последната година се превърна в четвъртия най-голям клиент

...
България през последната година се превърна в четвъртия най-голям клиент
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС внасят предложение дерогацията за руския петрол да опадне от 1 януари

„ България през последната година се трансформира в четвъртия максимален клиент за съветски нефт в света. От 15 млн. барела купуваме 45 милиона барела. Какво се случва с тези големи количества – те не се продават на пазара в България. Те се претрупват в кораби в Черно море. Затова еврокомисарят ни предизвиква по-бързо да премахнем дерогацията за внасяне на съветски нефт “.

Това сподели националният представител от ГЕРБ Делян Добрев по време на брифинг в Народното събрание.

„ Аз, дружно с Бойко Борисов, Делян Пеевски и Йордан Цонев, приказвал съм и с Христо Иванов, внасяме законопроект дерогацията да отпадне от 1 януари 2024 година напълно. Надявам се този план на решение да бъде подсилен и от Христо Иванов. Кирил Петков го поддържа устно в Брюксел, тъй като е споделил, че той е този, който стопира доставките на съветски нефт за България “, добави Добрев.

Избягвала ли е рафинерията в Бургас евросанкциите против Москва?

Според него законопроектът би трябвало да бъде прегледан на изключително съвещание на Комисията по енергетика още на следващия ден.

„ Това предложение може да бъде гледано в пленарната зала в четвъртък “, сподели още той.

„ Бяхме се разбрали в края на юли, че ще внесем законопроект за анулация на дерогацията в едномесечен период. Този едномесечен период стана 12-месечен. Позицията на „ Промяната “ се втърдява, уповавам се да поддържат нашето предложение “, уточни Добрев.

Той посочи, че в Народното събрание ГЕРБ няма да преглежда законодателни промени, препоръчани от държавното управление. Ще се преглеждат измененията в Конституцията, законопроекти, импортирани от народни представители, както и тематики, свързани с Украйна, добави депутатът от ГЕРБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР