България през миналата година на всяко закупено ново превозно средство

...
България през миналата година на всяко закупено ново превозно средство
Коментари Харесай

200 000 коли на повече от 10 години са купени от българите през 2017-а


България през предходната година на всяко закупено ново транспортно средство са се падали пет на възраст над 10 години, сочат данните на Пътната полиция за регистрациите, пресмята " Дневник ". Общо за година автопаркът в страната е повишен с 306 421 автомобила, ванове, микробуси, камиони, рейсове и мотоциклети. Сред тях чисто новите са 39 094. Произведени преди повече от 10 години са съвсем 200 хиляди моторни транспортни средства.

Към 1 януари тази година в България има над 3.44 млн. МПС от всички категории. Най-много са леките коли – повече от 2.77 милиона. Товарните коли са близо 373 000, а мотопедите и мотоциклетите са съвсем 180 хиляди. Автобусите са близо 21 хиляди. От целия автопарк 1.34 млн. транспортни средства са на повече от 20 години, а 1.04 млн са създадени преди сред 15 и 20 години.

В България има единствено 3487 хибрида и едвам 384 електрическия автомобил.

Поглед към употребяваните от автопарка горива демонстрира, че на бензин разчитат съвсем 1.4 млн. моторни транспортни средства. Дизелът зарежда близо 1.2 млн.

На пропан-бутан и метан се движат общо 171 338 транспортни средства, настояват от Министерство на вътрешните работи. Този прекомерно дребен брой може да се изясни с обстоятелството, че в броя попадат единствено колите, които са разчитали на газ сега на регистрацията си в пунктовете на Пътна полиция, само че не и тези, модифицирани след покупката им. / segabg.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР