България потъва в политически хаос: така е озаглавен анализът на

...
България потъва в политически хаос: така е озаглавен анализът на
Коментари Харесай

Чужди медии: Трифонов заложи политическа бомба

" България потъва в политически безпорядък ": по този начин е озаглавен анализът на Клеменс Ференкоте за политическата обстановка в България. Текстът е оповестен в " Тагесшау ". Авторът отблязва, че през днешния ден трябваше да бъде утвърдено новото българско държавно управление. Но спечелилият в изборите Слави Трифонов с партията си Има Такъв Народ се отхвърли в последния миг. Ходът на Трифонов е избран като " политическа бомба ".

Биографията на някогашния претендент за министър председател повдигна въпроси

Трифонов упреква останалите партии, които участваха в всеобщите митинги през 2020 година, че са " предатели ". Но още от началото Трифонов отхвърли да образува коалиция и настоя да ръководи с държавно управление на малцинството, прецизира Ференкоте. Шоуменът не се кандидатира за народен представител и отхвърли да е министър председател. " За най-високия пост в държавното управление той предложи 44-годишният Пламен Николов ", чиято биография обаче провокира сериозен публичен интерес. До 1 август в интернет той твърди, че е приключил в Университета в Клагенфурт, " само че за такова нещо не може и да става дума, както обясниха от университета след питане ".

Формирането на държавно управление наподобява все по-трудно

В България няма изгледи за болшинство на разсъдъка, само че и без такова образуването на държавно управление наподобява все по-трудно, написа австрийският " Дер Щандарт ". Под заглавието " Гласуване на българския шоу кабинет " изданието помества фотография на Слави Трифонов с обяснението " Шоуменът няма политически опит ". Австрийският всекидневник отбелязва, че останалите партии на митинга не поддържат държавното управление на Има Такъв Народ, защото партията не се е съветвала с вероятните си съдружни сътрудници нито в изчерпателен, нито в личен проект.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР