България постави рекорд за най-много регистрирани нови автомобили в Европа.

...
България постави рекорд за най-много регистрирани нови автомобили в Европа.
Коментари Харесай

България постави рекорд за ръст в регистрираните нови автомобили в Европа

България сложи връх за най-вече регистрирани нови коли в Европа. Близо 40% скок за август, по отношение на година по-рано, регистрират от Европейската асоциацията на автомобилостроителите. Двуцифрен напредък е реализиран и през юли. Оживления на автомобилния пазар има в доста европейски страни, само че на какво се дължи растежът у нас?

Въпреки, че числата не лъжат и единствено за месец в България са купени над 3000 нови автомобила, то в сектора имат пояснение по какъв начин е реализиран този европейски връх по продажби.

" Ръстът на продажбите на нови коли в България е освен от август. Тази година в действителност има положително придвижване. Надявам се, че една от аргументите е, че потребителите към този момент са разбрали, че най-хубавото решение е новият автомобил, а не използваният, само че също по този начин фактор е неналичието на доставки през миналата година ", съобщи ръководителят на Асоциацията на автомобилните производители Александър Костадинов.

" В последните месеци се следи едно трайно възобновяване на индустриалните потенциали, едно нормализиране на периодите на доставка, което неизбежно води до това, че коли, които са поръчани преди много време, стартират да идват и да бъдат доставяни и надлежно да бъдат регистрирани ", сподели Лъчезар Георгиев, бранд управител на автомобилна компания.

Нарушенията във веригите на доставки световно станаха причина доста купувачи да се заредят с търпения, до момента в който дойде новият автомобил.

Доставките на нови коли биха се случили даже още по-бързо, в случай че страната ни беше част от шенгенското пространство.

Все отново в сектора са премерени оптимисти за развиването на пазара.

" При едно устойчиво произвеждане и при следеното сега устойчиво търсене, което е нещото, което извънредно доста ни радва, да считаме, че този тренд на позитивен растеж на пазара на нови коли надлежно техните регистрации, ще се резервира, може би не с темпа от 30+ % за август, само че с един постоянен и прекрасен растеж ", добави още Лъчезар Георгиев.

" Надявам се, че ще продължи и ще се забързат растежа в продажбите на нови коли и тъй като България е на последно място по продажби на нови коли в Европа. Новият автомобил е не просто улеснение за този, който го употребява. Новият автомобил значи по-чист въздух за всички нас. По-безопасни пътища и не на последно място по-нисък разход на гориво ", разясни още Александър Костадинов.

В момента доста малко модели или съответни екстри могат да забавят доставката на нов автомобил.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР