България показва регионално и глобално лидерство за решаване на проблемите,

...
България показва регионално и глобално лидерство за решаване на проблемите,
Коментари Харесай

България е пример за мир, стабилност и междуетническа толерантност

България демонстрира районно и световно водачество за решение на проблемите, подбудени от актуалното демографско развиване и е образец за мир, непоклатимост и междуетническа приемливост. Това съобщи заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации и изпълнителен шеф на фонда на организацията за популацията Наталия Канем по време на среща с вицепремиера и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев.

Срещата се състоя в навечерието на семейството на България на районната министерска конференция по демографска резистентност, която ще се организира на 1 и 2 декември в София.

Канем оцени високо развиването на осведомителните и информационни технологии у нас и огромният дял на заетите дами в бранша.

По време на срещата министър Гълъб Донев показа политиките на България за превъзмогване на демографските провокации и поощряване на дейния живот на възрастните хора.

Акцент в диалога беше държавната политика за тъждество на половете, интензивно включване в претовареност на хора с увреждания и стопански неактивни групи, както и за стимулиране на присъединяване на дамите на пазара на труда.

Донев обърна внимание на незабавната нужда от осъвременяване на конвенцията на Организация на обединените нации за статута на бежанците за да се отразят актуалните действителности в Европа и световен мащаб. Наталия Канем и нейният екип потвърдиха, че въпросите, свързани с миграцията са на водещо място в дневния ред на Организацията на обединените народи и нейния общоприет секретар Антониу Гутереш.

Във форума, който се организира под патронажа на президента Румен Радев, ще вземат участие държавни и държавни ръководители, министри, представители на държавни управления, гражданското общество, частния бранш, университетските среди и интернационалната общественост от Европа, Азия, Латинска Америка и Африка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР