България Паниката за коронавируса – генетична нужда от страх Според

...
България Паниката за коронавируса – генетична нужда от страх Според
Коментари Харесай

Паниката за коронавируса – генетична нужда от страх

България Паниката за ковид – генетична потребност от боязън Според психолога Младен Владимиров обстановката с ковид е управляема, без значение от сложността ѝ  Николай Киров 11 март 2020, 13:10  Обявиха изключителни ограничения против разпространяването на COVID-19 в България
Обявиха изключителни ограничения против разпространяването на COVID-19 в България
 Борисов: Светът не е квалифициран за епидемията от ковид
Борисов: Светът не е квалифициран за епидемията от ковид
 Проф. Кантарджиев: Няма потвърдено лекарство за ковид
Проф. Кантарджиев: Няма потвърдено лекарство за ковид
 Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид
Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид
 Облачно и прохладно през днешния ден, ето по кое време да чакаме стопляне
Облачно и прохладно през днешния ден, ето по кое време да чакаме стопляне
 Борисов: Два нови случая на ковид в България
Борисов: Два нови случая на ковид в България
 Последните публични данни за ковид в България
Последните публични данни за ковид в България
 Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи
Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи

„ Ние сме еволюционно съоръжени със способността да се тревожим. Това е по този начин наречената сигнална тревога, която ни защищава от всички закани. Имаме остаряла памет, генетична, а освен културна, за това, че е добре да сме постоянно на щрек, с цел да оцелеем. През голямата част от историята на нашия тип сме били застрашени доста повече, в сравнение с в момента”, разяснява пред NOVA общественият антрополог Харалан Александров.

Той акцентира, че сега човечеството се намира е един от най-благополучните и богати интервали, откогато съществува и е добре квалифицирано да се оправя с рецесии.

Каролев: В Лондон никаква суматоха за ковид

„ Този здравословен боязън или паника е в нашите гени, нашият разум е организиран по този начин, не можем да го постиснем, би било ненормално”.

„ От друга страна е доста рисково в случай че се лашнем в свръхреагиране, не просто тъй като ще се изчерпим, само че и тъй като ще стартираме да вършим глупости”, уточни Александров. „ Това умеене да се откри здравословната степен на терзание и да се подхващат дейности в действителността, да се напусне светът на фантазиите, страховете и суматохата, е нещо, за което доста значима роля има лидерството”.

„ Трябва да си кажем, че и лекарите, и медицинските сестри са хора”, съобщи от своя страна психологът Младен Владимиров.

Борисов: Светът не е квалифициран за ковид

„ Много значимо е при една такава напрегната обстановка, без да се замисляме, да изпълняваме 100% ограниченията. Ако страната е подхванала набор от дейности и ние не ги изпълняваме, и на следващия ден забележим, че имаме пик на болестта, кое да променим?”, запита психологът.

„ Всеки един от нас би трябвало да бъде виновен към себе си и да съблюдаваме напътствията на специалистите. Не би трябвало да се сърдим на медиите, тъй като те ни подават информация, а осведоменият човек е защитен”, уточни Владимиров.

7 съмнителни проби за ковид, болната в "Пирогов " - в сериозно положение

„ Един от огромните проблеми освен на нашето общество, само че при нас е доста изразен, е недоверието в институциите, в обществените управляващи, в политическата класа. Тук обаче става дума за нещо по-дълбоко – за доверието е експертността. В това, че има хора, които по силата на своето обучение и опит знаят какво би трябвало да се направи”, акцентира Александров.

„ Един от най-големите опасности е да откажем да имаме вяра в експерната преценка. Това е една от чумите на късната модерност, в която е цялостно с всевъзможни всезнайковци. Реакцията на отбрана и предпазване допуска по-малко физически контакти. Комуникационните технологии разрешават да сме в контакт, без значение от това дали сме лице в лице. В университетите, а и в междинното обучение става допустимо да се водят много пълноценни занятия онлайн. Нека да стартираме да използваме технологията по предопределение. Здравословната позиция е да се научим да отсяваме зърното от плявата, да си даваме сметка кои са доброжелателните медии, които ни дават точната информация” разясни общественият антрополог.

Обявиха изключителни ограничения против разпространяването на COVID-19 в България

„ Една от най-примитивните психологични отбрани е отричането. Казваш: мен не ме визира, това няма да ме хване. Това е егоизъм. Истината е, че в никакъв случай в историята си не сме живели по-дълго и по-здравословно. Ние сами си предизвикваме огромна част от здравословните си проблеми. Имаме шанса да разполагаме с извънредно добра медицина. Сега следва да разберем, до каква степен сме подготвени да използваме здравия си разсъдък по предопределение. Това е самобитен тест доколко сме формирали съвременно гражданско общество, в което сме виновни към себе си, само че към другите, заради осъзнаването какъв брой сме взаимозависими”, счита Харалан Александров.

Според Владимиров обстановката с ковид е управляема, без значение от сложността ѝ.

„ Има два типа хора, които се презапасяват. Сравнително младите, които се осведомят през обществените мрежи и даже чисто конформистки към този момент носят маски. Възрастните пък се готвят като за война, а в случай че се разболееш тоалетната хартия ще ти я подсигури Втора градска болница, няма да си стоиш болен с ковид и да си вариш фасул и леща. Човешкият мозък, когато е прочувствен, той доста, доста не мисли. Борбата и бягството са наши еволюционни инстинкти, които ни мобилизират”, съобщи Владимиров.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: вирус .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще поевтинеят ли бензин и дизел до края на март  1 Фандъкова: Грипната почивка в София се удължава  1 Борисов: Пикът на ковид ще бъде през септември  1 Ресторантьори желаят да им опростят налозите --> Пaрите ни  Ще поевтинеят ли бензин и дизел до края на март Ще поевтинеят ли бензин и дизел до края на март  Фандъкова: Грипната почивка в София се удължава Фандъкова: Грипната почивка в София се удължава  Борисов: Пикът на ковид ще бъде през септември Борисов: Пикът на ковид ще бъде през септември  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  <br> <strong> Български пробив </strong> <strong> против ковид </strong> <br>
Български пробив против ковид
 Драматично кралско събиране: Какво се случи сред Уилям и Хари Драматично кралско събиране: Какво се случи сред Уилям и Хари Последни  доктор Скендер Сила „ Плюс-Минус “: Специално изявление с доктор Скендер Сила...  Паниката за ковид – генетична потребност от боязън Паниката за ковид – генетична потребност от боязън  Владимир Каролев Каролев: В Лондон никаква суматоха за ковид  Ердоган: 150 хиляди бежанци отпътуваха за Гърция Ердоган: 150 хиляди бежанци отпътуваха за Гърция  Стефан Цокев 75-годишен някогашен преподавател беше единственият посетител на „ Като...  Обявиха изключителни ограничения против разпространяването на COVID-19 в България Обявиха изключителни ограничения против разпространяването на...  intel Откриха още проблеми в процесорите на Intel  Крие ли Северна Корея рецесия с ковид Крие ли Северна Корея рецесия с ковид  <p><strong>Две</strong> от дъщерите на<strong> Анджелина Джоли</strong> претърпели операции</p> Две от дъщерите на Анджелина Джоли претърпели интервенции  <p>Борисов: Светът <strong>не е подготвен</strong> за коронавируса</p> Борисов: Светът не е квалифициран за ковид  <p>Кантарджиев: Няма потвърдено лекарство за коронавируса</p> Кантарджиев: Няма потвърдено лекарство за ковид  <p>Джейн Сиймор: <strong>Снимките ми по бански</strong> не са обработени</p> Джейн Сиймор: Снимките ми по бански не са обработени  <p><span style= Наоми Кембъл в защитен костюм на летището, изуми...  Цехът на Производствена повреда в „ Арсенал ”, има ранени  <p><strong>Джена Дюан</strong> роди, сподели <strong>първа снимка</strong> на бебето&nbsp;</p> Джена Дюан роди, сподели първа фотография на бебето  Бракониери убиха неповторими бели жирафи в Кения Бракониери убиха неповторими бели жирафи в Кения  Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид  <p>Tesla №1&nbsp;000&nbsp;000 слезе от поточната линия</p> Tesla №1 000 000 слезе от поточната линия  <p><strong>Бункер </strong>от Втората международна война <strong>изненада </strong>историците</p> Бункер от Втората международна война изненада историците  <p>7<strong> съмнителни</strong> проби за <strong>коронавирус</strong>, болната в &quot;Пирогов&quot; - в <strong>критично</strong> състояние</p> 7 съмнителни проби за ковид, болната в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Клиент в ресторант вика сервитьора и му споделя: - Намали малко климатика, че умрях от горещина! Сервитьорът си отива. След пет минути отново го викат:… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Българи с пробив в разработка против ковид  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами  Чуйте българската ария за Евровизия Чуйте българската ария за Евровизия  Утре е Тодоровден! Какво би трябвало да знаем авансово Водещи вести  Владимир Каролев Каролев: В Лондон никаква суматоха за ковид  Цехът на Производствена повреда в „ Арсенал ”, има ранени  <p>Джейн Сиймор: <strong>Снимките ми по бански</strong> не са обработени</p> Джейн Сиймор: Снимките ми по бански не са обработени  <p><span style= Наоми Кембъл в защитен костюм на летището, изуми Инстаграм  <p><strong>Бункер </strong>от Втората международна война <strong>изненада </strong>историците</p>
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР