България пада още по-надолу в индекса за свобода на пресата.

...
България пада още по-надолу в индекса за свобода на пресата.
Коментари Харесай

България падна до 111-о място в света по свобода на словото

България пада още по-надолу в показателя за независимост на пресата. През 2018 година тя е на 111-о място в света, сочи годишният отчет на „ Репортери без граници “, оповестен през днешния ден.

В него се показва, че България продължава да пада в показателя и е на най-ниска позиция от всеки различен член на Европейски Съюз.

„ Въпреки че сега България ръководи Европейски Съюз, е на най-ниско място в показателя от всички страни в Западните Балкани, някои от които са претенденти за участие в съюза. Корупцията и конфликта сред медии, политици и олигарси е необятно разпространено”, написа в отчета.

Докладът загатва и неосъществения началник на ДАНС Делян Пеевски и медийната му група " Нова Българска Медийна Група Холдинг “ ЕАД, която с шест издания управлява 80 на 100 от медийното разпространяване.

Разпределянето от държавното управление на европейски средства за избрани медии се организира с цялостна липса на бистрота, което дейно ги подкупва да бъдат „ по-меки” в отразяването си и напълно да се въздържат от засягане на някои тематики, показва още отчета. Заплахите и офанзивите против публицистите се ускориха през последните месеци и може да се окаже рисково да бъдеш публицист в България, настояват " Репортери без граници ".

На първо място в класацията още веднъж е Норвегия, а на последно, 180-о, е Северна Корея.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР