България Отлагат въвеждането на тол системата за догодина Със законопроекта

...
България Отлагат въвеждането на тол системата за догодина Със законопроекта
Коментари Харесай

Отлагат въвеждането на тол системата за догодина

България Отлагат въвеждането на тол системата за следващата година Със законопроекта също по този начин се отстранява задължението АПИ да провежда разпространяването на бордови устройства  Николай Киров 10 юли 2019, 16:08  Отлагат въвеждането на тол системата за следващата година Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
ействието на действително таксуване с тол такса да бъде отсрочено до реализиране на сигурност, че Електронната система е в цялостна подготвеност.

Това взеха решение през днешния ден депутатите с промени в Закона за пътищата, признати на първо четене с 106 гласа „ за” и 43 – „ против”.

Предвижда се Народното събрание да отсрочи таксуването с тол такса до взимане на решение на Министерски съвет, с което се удостоверява тази подготвеност за техническо опериране, като се сложи оптимален период, след приключване на който, без значение дали е взето такова решение, да се обезпечи въвеждането на смесената система.

Предлага се този период да бъде 1 март 2020 година Идеята е от тази дата да се започва тол таксуването на пътните транспортни средства с обща позволена техническа маса над 3,5 тона.

До датата на обнародването на това решение на Министерски съвет - 29 февруари 2020 година пътните транспортни средства с обща позволена техническа маса над 3,5 тона ще продължат да заплащат винетна такса.

Със законопроекта също по този начин се отстранява задължението Агенция пътна инфраструктура да провежда разпространяването на бордови устройства и непосредствено отчитане на ползвателите на платената пътна мрежа. Тези действия ще бъдат напълно трансферирани върху търговците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР