България отчете ръст от 3,4% въпреки всички апокалиптични прогнози за

...
България отчете ръст от 3,4% въпреки всички апокалиптични прогнози за
Коментари Харесай

Асен Василев: Догодина ще има увеличение на пенсиите по швейцарското правило с 12%

България регистрира растеж от 3,4% макар всички апокалиптични прогнози за предходната година. Политика по цените няма по какъв начин да има, в случай че не се постави ограничаване на вноса. Наблюдава се спад в цените на някои артикули, само че протичащото се в Запорожие основава риск за цената на зърното. Зърното влиза във фуража в хляба. Очаква се продължение на наклонността на спад на цените на храните. Очаква се нормализиране на пазара, в случай че не се случи нещо непредвидено в запорожието. Това съобщи пред БТВ министърът на финансите Асен Василев.

Василев акцентира, че при поемането на поста в министерството на финансите е имало недостиг от милиард и двеста милиона, а в края на юни сме излезли на остатък.

„ Имаше предходната година огромни облаги във компаниите. Национална агенция за приходите стартира да работи и да пуска инспекции на компании които не заявяват напълно облагите си “, съобщи Василев. Вързахме цялата база на Национална агенция за приходите по сред си фактурите да се засичат, сега има ограничения в бюджета, които са свързани със събираемостта.

„ Сто % дял – това сме го изговорили с министър Богданов това да платят 100 % от дивидента за предходната година не им пречи да си прават капиталовата стратегия предприятитя, нищо не е банкрутирало в енергетиката “, съобщи Василев.

Василев акцентира, че ще се строят пътища и жп линии и всичко това е подсигурено.

„ За следващата година ще има нарастване на пенсиите по швейцарското предписание с 12%. Майчинството ще е 780 лева, колкото е минималната работна заплата “, съобщи Василев.

Финансовият министър акцентира, че от 1 август ще е реалност наложителното издаване на касова записка по заведенията за хранене и заведенията. В случай, че такава не бъде дадена на клиента, той ще има право да не заплати сметката.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР