България остава против промените в пакета Мобилност“ България остава против

...
България остава против промените в пакета Мобилност“ България остава против
Коментари Харесай

България остава против промените в пакета „Мобилност“

България остава срещу измененията в пакета „ Мобилност “ България остава срещу измененията в пакета " Мобилност ", който би засегнал българския транспортен отрасъл. Това стана ясно след среща на транспортния министър Росен Желязков с евродепутати и превозвачи.
 
Австрийското председателство на Европейския съюз е излязло с още по-тежки оферти за промени в пакет " Мобилност ", които ще бъдат обсъждани на 3-4 декември.
 

За пакета " Мобилност " се застъпват огромни европейски страни, измежду които Франция, Германия, Италия, а страни от Източна и Централна Европа сигнализират, че това ще убие бизнеса.
 
 БГНЕС

Транспортният министър Росен Желязков напомни какво плануват препоръчаните ограничения: " Свързани са със специфичните правила по използването на директивата за командироване. Свързани са с въвеждане на интелигентните тахографи, времето за работа и отмора на водачите на транспортни средства, пренасящи товари ".-->
 

В началото на Австрийското председателство на Съвета на европейския съюз са препоръчани нови текстове, които са още по-рестриктивни за превозвачите.  Евродепутатите Петър Курумбашев и Андрей Новаков демонстрираха единогласие.
 
 БГНЕС

" Нашата позиция, като български евродепутати, е, че избираме този въпрос да бъде преглеждам в границите на новия парламент, а не в този момент, когато предстоят избори и всеки желае да се тупа като победител пред своите гласоподаватели ", разгласи Курумбашев.
 

" Всички българи, както и по някои други тематики, сме безусловно единни по тематиката. И каквото и да се случи ще останем такива, талка че българските превозвачи да знаят, че в наше лице имат представители, които пазят техния интерес ", съобщи Андрей Новаков.
 


На 3 и 4 декември следва съвет на министрите на превоза в Брюксел, където тематиката ще бъде прегледана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР