България остана във волейболната Лига на нациите и при мъжете.

...
България остана във волейболната Лига на нациите и при мъжете.
Коментари Харесай

Волейболистите останаха в Лигата на нациите

България остана във волейболната Лига на нациите и при мъжете.
" Лъвовете " на Ники Желязков записаха единствено две победи в 12-те си мача, само че това се оказа задоволително да завършат 14-и, като изпревариха Канада (също с 2-10) и изпадащата Австралия (1-13). " Трикольорите " пречупиха в Гданск Нидерландия с 3:1 гейма (-22, 16, 21, 21). В последната среща, към този момент без значение, България загуби от Китай с 1:3 гейма (-26, -23, 23, -17).
В постоянния сезон центърът Светослав Гоцев е №1 по блокади с 35 сполучливи опита. Разпределителят Георги Сеганов е пръв на сервис с 301 вкарани топки. А на офанзива младият Александър Николов е трети със 150 т.
" Момчетата ги лаская още от първите мачове. Виждах с какво предпочитание се отива на подготовка и по какъв начин се подхожда към мачовете. Малшансът и опитът не ни доближиха в този момент да имаме не две победи, а най-малко шест. Бях сигурен, че и двата тима ще останат в Лигата на нациите. Така би трябвало да се играе. Женският тим го сподели, а на финала мъжкият безусловно беше за образец. Много съм благополучен за тях. Пожелавам им единствено по този начин да упражняват и да играят ", съобщи пред Дарик шефът на федерацията Любо Ганев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР