България осъжда решението на руския президент да признае Донецка и

...
България осъжда решението на руския президент да признае Донецка и
Коментари Харесай

Петков и Генчовска осъдиха Путин за признаването на ДНР и ЛНР

България осъжда решението на съветския президент да признае Донецка и Луганска области за самостоятелни. Това написа на британски език министър председателят Кирил Петков в своя профил в обществената мрежа Twitter.

" Подкрепяме териториалната целокупност на Украйна, в нейните интернационално приети граници. Международното право би трябвало да бъде спазвано. В Европейският съюз ще продължим да приказваме в един глас в негова отбрана ", заявява още Петков.

" Признаването на сепаратистките региони Луганск и Донецк е крещящо нарушаване на интернационалното право и подкопава европейската сигурност ", съобщи и външната министърка Теодора Генчовска още веднъж в Twitter. Подобна ескалация изисква обединен и съдбоносен отговор. Изкривяването на историята е неприемливо. Ние сме с Украйна, заявава министър Генчовска.

" Подобна ескалация изисква обединен и съдбоносен отговор. Изкривяването на историята е неприемливо. Ние сме с Украйна ", заявава министър Генчовска.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също осъди признаването на сепаратистките области Донецк и Луганск и го дефинира като тъпчене на интернационалния правов ред.

По-рано довечера съветският президент Владимир Путин разгласи в послание към нацията, че признава независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики в Украйна. Владимир Путин подписа укази за независимостта им и контракти за взаимопомощ и съдействие с двете републики.

По силата на тези контракти съветските войски влизат в Донбас, с цел да обезпечат сигурността на популацията, разпореди по-късно Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР