България очаквано се оказа в центъра на напрежението между НАТО

...
България очаквано се оказа в центъра на напрежението между НАТО
Коментари Харесай

България в епицентъра на сблъсъка НАТО - Русия

България предстоящо се оказа в центъра на напрежението сред НАТО и Москва поради скупчването на съветски войски към Украйна в последните седмици. Руското външно министерство изиска силите на НАТО да изоставен България и Румъния, макар че Алиансът

" Гаранциите в областта на сигурността, които Русия желае да получи от Запада, включват клаузи, изискващи силите на НАТО да изоставен Румъния и България ", уточни в изказване съветското външно министерство.

Москва изиска юридически обвързващи гаранции от НАТО да спре разширението си.

Отговаряйки на въпрос какво ще значи това за България и Румъния, които се причислиха към НАТО след 1997 година, съветското външно министерство сподели, че Русия желае всички задгранични войски, оръжия и друга военна техника да бъдат изтеглени от тези страни.

Заради настояването на Русия ГЕРБ желаеха да бъдат изслушан в Народното събрание премиера Кирил Петков и се чака по-късно в петък той да приказва пред депутатите..

На този декор Испания и Нидерландия готвят позиционирането на военни изтребители на наша територия. Испания изпрати военни кораби да се причислят към военноморските сили на НАТО в Средиземно и Черно море.

Правителство в Мадрид разисква изпращането на изтребители у нас.

" Обмисляме и опцията за изпращане на самолети в България. Такива, каквито има в Испания и в Литва. Трябва обаче да се каже, че присъединяване на Испания, сходно на това на НАТО и неговите членове, е от години, само че при всички случаи би трябвало да се търси изкусен метод и да има деескалация на напрежението ", сподели испанският министър на защитата Маргарита Роблес.

Според испански медии става дума за евакуиране напред във времето на испанското присъединяване в непрекъснатите военноморски групи на Алианса, както и за изпращане на самолети " Eurofighter " в България до края на февруари.

Става дума за задача - наблюдаване на въздушното пространство на съдружник поради полетите на съветски самолети, които летят в зоната на отговорност без да се разпознават.

Нидерландия също се готви да изпрати два изтребителя F-35 у нас. Те също ще се включат в задачата по защита на небето на НАТО.

България към момента разполага единствено със старите руски изтребители МиГ 29 и е мощно затруднена да управлява въздушното пространство, поради и

Преди ден българският боен министър Стефан Янев сподели, че сега се

Според него българската войска може да реагира съответно на подобен вид спорове наоколо до българските граници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР