България няма да участва на музикалния песенен конкурс Евровизия през

...
България няма да участва на музикалния песенен конкурс Евровизия през
Коментари Харесай

37 държави ще се състезават на Евровизия 2024, но без България

България няма да взе участие на музикалния песенен конкурс " Евровизия " през 2024 година Това стана ясно, откакто уредниците оповестиха окончателния лист с участници.

В него влизат 37 страни, които ще се включат в най-голямото музикално събитие в света, което ще се организира в Малмьо, Швеция през май.

То обаче ще се организира без присъединяване на България, коятоза втора поредна година ще пропусне изява. Последно страната ни беше показана на състезанието през 2022 година от групата " Intelligent Music Project " и тяхната ария " Intetion ". Тя не съумя да се класира за финала и приключи на предпоследно място в първия полуфинал на " Евровизия ".

Към момента няма коментар от страна на Българска национална телевизия за какво страната няма да взе участие, само че в предходни години публичната телевизия е оправдавала неучастието с финансови аргументи.

От листата с участници за следващата година липсва и Румъния, която към момента не е удостоверила присъединяване си. Организаторите споделят, че договарянията с румънската социална телевизия TVR не престават.

" Евровизия " ще се посрещне Люксембург, която се завръща за първи път от 1993 година насам.

Пълният лист с страните е както следва:
АлбанияАрменияАвстралияАвстрияАзербайджанБелгияХърватияКипърЧехияДанияЕстонияФинландияФранцияГрузияГерманияГърцияИсландияИрландияИзраелИталияЛатвияЛитваЛюксембургМалтаМолдоваНидерландияНорвегияПолшаПортугалияСан МариноСърбияСловенияИспанияШвецияШвейцарияУкрайнаВеликобритания
Големият край на 68-ото издание на " Евровизия " ще се организира в събота, 11 май, в зала " Малмьо Арена ", а полуфиналите ще се състоят във вторник, 7 май, и четвъртък, 9 май. Конкурсът се организира в Швеция след и песента ѝ " Tattoo " през 2023 година. Тя стана първата жена, спечелила два пъти състезанието за ария, а родината ѝ изравни върха за най-вече победи - общо 7.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР