България Нинова поиска оставката на Жаблянов, какво става в БСП

...
България Нинова поиска оставката на Жаблянов, какво става в БСП
Коментари Харесай

Нинова поиска оставката на Жаблянов, какво става в БСП

България Нинова изиска оставката на Жаблянов, какво става в Българска социалистическа партия Сред претекстовете са нарушен отборен принцип и липса на интензивност в идейните полемики  Николай Киров 30 юни 2019, 15:20 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Нинова изиска оставката на Жаблянов, какво става в Българска социалистическа партия
Нинова изиска оставката на Жаблянов, какво става в Българска социалистическа партия
 Арестуваха водач за убитото дете във Варна
Арестуваха водач за убитото дете във Варна
 Нов състезател може да вземе завода на „ Фолксваген “ от България
Нов състезател може да вземе завода на „ Фолксваген “ от България
 Нови наказания за стопаните на кучета, санкции до 1000 лева
Нови наказания за стопаните на кучета, санкции до 1000 лева
 Адът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ продължава четвърти ден
Адът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ продължава четвърти ден
 Тежка верижна злополука край Велико Търново
Тежка верижна злополука край Велико Търново
 Задочен спор сред президента и Каракачанов за цената на изтребителите
Задочен спор сред президента и Каракачанов за цената на изтребителите
 6500 автомобила са минали през
6500 автомобила са минали през " Кулата " за Гърция от среднощ до след обяд през днешния ден

орнелия Нинова предложи на Пленума на Българска социалистическа партия съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 21 души.

Лидерът на партията предлага още от управителния орган да бъде отхвърлен Валери Жаблянов. Сред претекстовете са нарушен отборен принцип, липса на интензивност в идейните полемики, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

На вниманието на Бюрото бяха препоръчани кандидатурите на общинския консултант от Столичния общински съвет Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Николай Бериевски и Асен Гагаузов.

Идеята на Нинова е по този метод да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията. Тя желае повече депутати в Изпълнителното бюро, с цел да се усъвършенства връзката на органа с парламентарната група.

„ Политиката, която се води от председателката деформира всички вътрешни механизми за надзор в партията и последователно се открива едноличен режим на управление”, съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и народен представител от левицата Валери Жаблянов.

На влизане на днешното съвещание на Националния съвет на партията, което се организира на „ Позитано”, Жаблянов разяснява появилата се в общественото пространство информация, че евентуално ще бъде отхвърлен като член на Изпълнителното бюро.

„ Не знам какво ще се разисква, защото не съм осведомен. Най-вероятно това ще се случи, тъй като в Българска социалистическа партия настъпиха дълбоки и трайни промени през последните месеци и години. Критичното мнение се отстранява с всички средства”, счита Жаблянов.

„ Аз дневния ред го научих от вас. Нямам го публично получен. Трябва да има промени в Изпълнителното бюро. Ще става въпрос и за локални избори. Понеже предизборният щаб, който организираше европейските избори подаде оставка, би трябвало да се избере негов ръководител и състав “, разяснява Манол Генов от Българска социалистическа партия.

Той обърна внимание и на финансовото положение на партията, откакто тя би трябвало да върне надвзетата партийна дотация и акцентира, че това може да докара и до съкращения в структурите ѝ.

Евентуалното премахване на Жаблянов разяснява и депутатът Антон Кутев.

„ В Българска социалистическа партия постоянно ръководителят дефинира кой ще е член на бюрото и това е негово право. Аз също бях отхвърлен на времето от едно бюро. Няма драма”, счита той. Според него обаче в допустимо Корнелия Нинова да предприеме и още по-големи промени в бюрото.

На противоположното мнение се оказа Красимир Янков. „ Искрено се надявам, че няма да се направи опит за чистка в управлението на Българска социалистическа партия. Предполагам, че управлението и Корнелия Нинова са наясно, че преди избори никой не освобождава готови, административно и политически, чиновници в една партия. Ако се вършат редуциране в този момент, се залага да няма съгласуваност в идните избори и те да се вършат трудно”, счита той.

Във връзка с финансовите проблеми Янков счита, че Българска социалистическа партия може да се оправи с тях със събирания членски импорт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР