България незабавно трябва да направи това, което целият демократичен свят

...
България незабавно трябва да направи това, което целият демократичен свят
Коментари Харесай

Борисов: Изнасяме оръжие за Украйна, но тайно

България неотложно би трябвало да направи това, което целият либерален свят направи. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в отговор на въпрос за различията в ръководещата коалиция по даването на военна помощ за Украйна. Той направи коментара по време на посещаване в храм „ Рождество Христово “ в гр. Шипка.

„ Ние и в този момент даваме доста оръжия. Но подмолно, скрито в прорез с всичко, което обещаваха от „ Продължаваме Промяната “, съобщи Борисов.

Той акцентира, че действително няма спънка Народното събрание да утвърди публично решение за даване на военна помощ за Украйна. „ В българския парламент в този момент може да мине това – от нас имат 60 депутати, почти 30 от Движение за права и свободи, от Има Такъв Народ, от „ Демократична България ”, сподели Борисов.

„ Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните ни фабрики работят на макс. Точно продукцията, която употребяват в Украйна. Ние им даваме оръжие. Неслучайно Българска социалистическа партия мълчат, това стана с техен автограф. Това е лицемерие и те би трябвало да си отидат ”, добави той.

За възможната идна аудиенция на делегация от ръководещата коалиция в Киев, някогашният министър председател подсети: „ Президентът Зеленски ясно сподели – да отиват единствено тези, които имат какво да му оказват помощ, а не за сълзливи селфита ”.

Запитан  дали страната върви към предварителни избори, Борисов сподели, че  „ Това е най-правилното. Лошо е да има такова неспособно ръководство. Той обаче отхвърли да отговори дали партията му ще желае избор на съмнение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР