България не трябва да се въоръжава с различна от западната

...
България не трябва да се въоръжава с различна от западната
Коментари Харесай

Георги Киряков: ДПС няма място в този формат на мнозинство между ПП-ДБ и ГЕРБ

" България не би трябвало да се въоръжава с друга от западната военна техника ", съобщи пред политологът Георги Киряков.

" Когато Българска социалистическа партия приказва за взаимозависимост от непознати ползи, да си спомни за зависимостта преди 89 година. Тогава се оправдаваше нуждата България да бъде въоръжавана със руско оръжие. Днешният спор е потребен, тъй като могат да се чуят разнообразни причини. Преди 89 година такива не се показваха. Важно е да се означи поредната политика по новото въоръжаване на българската войска. Изказванията на Българска социалистическа партия и " Възраждане " са много популистки, счита политологът.

" Въпросът е желаеме ли изобщо въоръжаване на българската войска и какво ще донесе това за сигурността на страната. Този избор няма по какъв начин да мине в този му тип и с тези причини. Въпрос на разсъдък е ръководещите да сключат съдружно съглашение, означи Георги Киряков.

" Управляващото болшинство би трябвало да се назовава коалиция, а не по всевъзможен различен метод. Надявам се всички пререкания, които се оформят към разпределението на финансовия запас, да не са за всеки да се пробва да реализира друго систематизиране, което да облагодетелства една или друга група. Не мога да схвана това инатене от страна на ПП-ДБ за анулация на дерогацията ", съобщи Георги Киряков.

" Лукойл " не сътрудничи на българската страна в спазването на глобите, наложени от Европа на съветски петролни производители. Има нещо премълчано и това основава усещане, че се прави нещо подмолно, само че няма разумни причини за опазване на дерогацията ".

" Движение за права и свободи няма място в този формат на болшинство сред ПП-ДБ и ГЕРБ, уверен е политологът. Имаше място само в конституционната промяна, която е стопирана, само че Движение за права и свободи продължава да взе участие в определянето на политическия дневния ред на страната ".

Георги Киряков предвижда, че до месец март сглобката ще продължи да бъде крепена.

" Вероятно ще се стигне досега, в който би трябвало да настъпи ротацията. Тогава ще би трябвало да се предоговаря разпределението на властови запас ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР