България не може да върви напред без да намерим технология

...
България не може да върви напред без да намерим технология
Коментари Харесай

Христо Иванов: България не може да върви напред, без да намерим технология на съгласието

" България не може да върви напред без да намерим технология на единодушието ". Това съобщи във връзка с политическата сглобка в ефира на Българска национална телевизия Христо Иванов - съпредседател на " Демократична България ".

" Трябва да го търсим това единодушие. Ако успеем да се научим да живеем в дребни порции власт, тъй като сега няма огромни партии, каквито сме привикнали - да концентрират власт и да я трансфорат в причина за безотговорност и корупция, тогава ще свърши политическата рецесия ", сподели Христо Иванов.

" Има нужда от поредност на напъните. Търсенето на опция усилието да бъде щафетно и групово е доста значимо. Непримирими до неотдавна политически сили се сплотиха в името на огромна национална цел и мисля, че това е най-важното. Това не се случва елементарно, нито красиво. "

По отношение на конституционните промени Христо Иванов съобщи:

" За да реализираме задачите, които сме си сложили, а те са: действително самостоятелен съд, отчетна прокуратура и правораздаване, което е съвременно и дейно, на нас ни следва доста дълъг път. Той стартира с измененията в Конституцията, само че оттук насетне следват доста старания. Следват промени в устройствените закони, които би трябвало да довършат, да детайлизират, да доразвият доста значими въпроси, свързани с конституционните промени. Целта ни е всеки български жител да види един съд, който е доста по-независим и прокуратура, която е по-отчетна. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР