България не е каквато беше преди 10 години, когато ГЕРБ

...
България не е каквато беше преди 10 години, когато ГЕРБ
Коментари Харесай

Боряна Димитрова, Алфа Рисърч: Промяна има, но дали има поврат тепърва ще видим

България не е каквато беше преди 10 години, когато ГЕРБ пое властта. Светът не е същият, нови генерации излязоха на политическата и обществена сцена. Има нови упования за едни, а за други - условия. Така че смяна има, само че дали има прелом - дано изчакаме, с цел да забележим какви ще се посоките, какви ще са резултатите. Това предложи в студиото на социологът Боряна Димитрова от организация “Алфа Рисърч”.

Според нея “хубаво е да гледаме с по-внимателно око на другите жокери, които ни подава този несъмнено забавен парламент”.

Димитрова обрисува гласоподавателя на “Има подобен народ”:

“Чисто обществено и демографски две неща вършат усещане: първо, доста по-млад - Слави Трифонов на практика е първа политическа мощ измежду поколението 18-30 години, и второ, това е гласоподавател на периферията - не просто от окръжните градове, дребните градове, само че и периферията на градовете, в това число хората в чужбина.”

Социално-психологическият портрет на този гласоподавател сочи, че “той се усеща губещ, неразбираем, пропуснат от политиката” и нормално “наказва политиците с презрението си, като не гласоподава за тях”.

“В този случай, обаче, той откри своя израз - човек, който да служи като мегафон на тяхното неодобрение, изразявайки презрението си вътре през парламента”, изясни Димитрова.

Какво още разяснява социологът вижте във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР