България не е готова да влезе в Еврозоната и ние

...
България не е готова да влезе в Еврозоната и ние
Коментари Харесай

„Възраждане“: Анализът на БНБ показва, че България не е готова да влезе в Еврозоната

България не е подготвена да влезе в Еврозоната и ние продължаваме да желаеме свикването на референдум за приемането на еврото, това обявиха от " Възраждане " на ексклузивен брифинг в Народното събрание. А мотив за думите им стана разбор, който партията е поискала и получила от Българска народна банка по отношение на готовността на България да стане член на Еврозоната и да одобри еврото.

Костадин Костадинов посочи, че е получил единствено половината разбор от отчета, т.е. този, изработен от Българска народна банка, до момента в който другата половина, формирана от специалистите във финансовото министерство, не е била получен, макар настояването им да се снабдят и с него.

От партията обясниха още, че в резюме анализът, в размер на 130 страници, споделя, че българската стопанска система не е подготвена в Еврозоната.

Деян Николов от " Възраждане " изброи някои от акцентите. Той твърди, че по една от точките се споделя, че българската стопанска система не е подготвена за приемане на еврото. По друга точка излиза наяве, че България " ще загуби опцията да противодейства на отрицателно въздействие от налаганата от Европейската централна банка парична политика ".

Николов сподели, че анализът демонстрира, че България ще понижи 10 пъти наложителните минимални запаси за банките, което, по думите му, ще провокира най-вероятно инфлация.

" Ще чакаме да забележим какво е измъдрило и ведомството на Пеканов ", уточни водачът на партията.

Костадинов разгласи, че партията ще изисква чуване на служебния министър по ръководство на европейските средства - Атанас Пеканов, с цел да изясни съответните точки от разбора, които демонстрират, че страната ни не би трябвало да влиза в Еврозоната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР