България Напрежение между МВнР и Руското посолство заради изложба Темата

...
България Напрежение между МВнР и Руското посолство заради изложба Темата
Коментари Харесай

Напрежение между МВнР и Руското посолство заради изложба

България Напрежение сред Министерство на външните работи и Руското посолство поради галерия Темата провокира спор сред историка проф. Искра Баева и блогъра Асен Генов 4 септември 2019, 09:48 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Напрежение сред Министерство на външните работи и Руското посолство поради галерия
Напрежение сред Министерство на външните работи и Руското посолство поради галерия
 Десислава Филипова: Искаха да запушат устата на Манолова с поста омбудсман
Десислава Филипова: Искаха да запушат устата на Манолова с поста омбудсман
 Есента припомня за себе си през днешния ден
Есента припомня за себе си през днешния ден
 Велико! Гришо победи Федерер
Велико! Гришо победи Федерер
 Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България
Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България
 Министерство на външните работи към посолството на Русия: Половин век репресии
Министерство на външните работи към посолството на Русия: Половин век репресии
 Манолова подаде оставка: Не желая да се върша на воин
Манолова подаде оставка: Не желая да се върша на воин
 Тази нощ Гришо ще търси първата си победа против Федерер
Тази нощ Гришо ще търси първата си победа против Федерер

ъншното министерство излезе с остра реакция във връзка проведена от Руското посолство у нас галерия със заглавие "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ". Събитието е планувано за 9 септември.

Изложбата ще е в Руския културен център, а от описанието излиза наяве, че ще бъде показана от Посланика на Русия в България Анатолий Макаров, шеф на фондацията "История на Русия " Константин Могилевски, историк проф. доктор Евгения Калинова.

Темата разясниха в студиото на "Здравей, България " по NOVA историкът проф. Искра Баева и блогърът Асен Генов, а мненията бяха разнопосочни:

"Такава позиция не беше нужна. Първо, тъй като изложбата към момента не е открита, второ, че не виждам какъв е казусът в нейното заглавие. Източна Европа от нацизма – това белким не е по този начин? Ако въпросът е за България, нещата наподобяват по малко по-различен метод. Не виждам какъв е казусът с тематиката на изложбата ", разяснява проф. Искра Баева.

"Изложбата се провежда вътре в Руския център, а белким ние не разрешаваме свободно да могат да провеждат изложения ", попита Баева.

"Освобождението на Източна Европа е осъществено от Червената войска ", разяснява тя.

"А, би трябвало ли Москва да ни върне архивите, похитени преди десетки години ", попита Асен Генов.

Според него е добре да се придържаме напълно към обстоятелствата, когато става въпрос за исторически събития.

"Действията на Съветската войска би трябвало да бъдат обсъждани от разнообразни гледни точки. За някои тя в действителност е освободителка, през други просто минава. За България армията е окупатор и това е неоспорим факт. Реакцията на външното ни министерство е уместна и вярна, само че незадоволителна " , счита Генов.

"Втората международна стартира с делението на Полша. Достатъчно години са минали, с цел да имаме естествена позиция. За страната България Съветската войска е окупатор ", безапелационен бе той.

"Трябва да се махне и паметникът на тези окупатори от София ", добави още Генов.

Още от полемиката вижте във видеото.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: галерия Русия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Не пропускай  Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман  Джонсън: Избори на 14 октомври, в случай че има отсрочване на Брекзит Джонсън: Избори на 14 октомври, в случай че има отсрочване на Брекзит  <br style= Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк
" />
Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк
 <br> Как <strong> писането на домашни </strong> може да се трансформира в <strong> обичаното </strong> занятие <br>
Как писането на домашни може да се трансформира в обичаното занятие
Последни  На фотографията: проф. Искра Баева и блогърът Асен Генов Напрежение сред Министерство на външните работи и Руското посолство поради галерия  <p>Още <strong>жертви</strong> на урагана <strong>&bdquo;Дориан&rdquo;</strong>, той <strong>вилнее във Флорида</strong></p> Още жертви на урагана „ Дориан”, той вилнее...  Десислава Филипова "Искаха да запушат устата на Манолова с поста...  Сотир Цацаров Цацаров желае инспекция за горенето на отпадъци от ТЕЦ-ове  <p>Есента припомня за себе си днес</p> Есента припомня за себе си през днешния ден  Новото лого на Android Какво би трябвало да знаем за Android 10  Григор Димитров Велико! Гришо победи Федерер  Борис Джонсън Джонсън с тежко проваляне, какво ще стане с Брекзит  Peugeot 3008 Hybrid4 3008 GT Hybrid4 е най-мощното серийно Peugeot  Стив Ъруин Светът няма да го не помни: ловецът на крокодили  <p>Какво да създадем, в случай че детето ни е жертва на <strong>тормоз в училище</strong></p> Какво да създадем, в случай че детето ни е жертва на тормоз в...  Кралица Елизабет II Вредните привички на английското кралско семейство  Спешен спор в английския парламент за Брекзит Спешен спор в английския парламент за Брекзит  Раздаване на филантропична помощ в лагера Рукбан през 2018 година Сирия: хиляди затворени в „ триъгълник на...  Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България Борисов: Членството в Шенген не е приоритет за България  Иван Тодоров остава в ареста Иван Тодоров остава в ареста  Повдигнаха обвиняване на четирима от арестуваните лихвари Повдигнаха обвиняване на четирима от арестуваните лихвари  Министерство на външните работи към посолството на Русия: Половин век репресии Министерство на външните работи към посолството на Русия: Половин век репресии  Седми сезон на Седми сезон на " Великият понеделник " затвърждава триумфа...  <p>Lamborghini Sian е първият хибрид на марката</p> Lamborghini Sian е първият хибрид на марката Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж и жена се срещат по интернет. Първа среща онлайн в ресторант. Двамата се гледат изумено. Той: – Добреее... Поръчваме водка и пием,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан  Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер  DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света  5 години без писателя на вярата 5 години без писателя на вярата  Даяна и нейната  Ивет Лалова с следващ триумф bool(false) Водещи вести  Борис Джонсън Борис Джонсън с тежко проваляне, какво ще стане с Брекзит  <p>Още <strong>жертви</strong> на урагана <strong>&bdquo;Дориан&rdquo;</strong>, той <strong>вилнее във Флорида</strong></p> Още жертви на урагана „ Дориан ”, той вилнее във Флорида  Сотир Цацаров Цацаров желае инспекция за горенето на отпадъци от ТЕЦ-ове  Кралица Елизабет II Вредните привички на английското кралско семейство  <p>Какво да създадем, в случай че детето ни е жертва на <strong>тормоз в училище</strong></p> Какво да създадем, в случай че детето ни е жертва на тормоз в учебно заведение  Стив Ъруин Светът няма да го не помни: ловецът на крокодили  Peugeot 3008 Hybrid4 3008 GT Hybrid4 е най-мощното серийно Peugeot  Новото лого на Android Какво би трябвало да знаем за Android 10  Спешен спор в английския парламент за Брекзит Спешен спор в английския парламент за Брекзит  Иван Тодоров остава в ареста Иван Тодоров остава в ареста  Повдигнаха обвиняване на четирима от арестуваните лихвари Повдигнаха обвиняване на четирима от арестуваните лихвари  Седми сезон на Седми сезон на " Великият понеделник " затвърждава триумфа на акцията по KINO NOVA  <p>Lamborghini Sian е първият хибрид на марката</p> Lamborghini Sian е първият хибрид на марката  <p>Турция- връх, 363% скок на вноса на природен газ от САЩ</p> Турция с рекорден 363% скок на вноса на природен газ от Съединени американски щати Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР