България може да си позволи да плати наведнъж новите изтребители

...
България може да си позволи да плати наведнъж новите изтребители
Коментари Харесай

Горанов: България може да плати наведнъж изтребителите F-16

България може да си разреши да заплати едновременно новите изтребители F-16, съобщи финансовият министър Владислав Горанов в отговор на въпрос дали може да се контракти разсрочено заплащане, предава БНР.
" В договаряния сме още, най-вероятно няма да успеем да договорим разсрочено заплащане. Със сигурност военните планове са скъпо за нас изпитание. Това, което съм уверен, е, че F-16 Block 70 е най-оптималният за нас вид. В договаряния сме с американската страна, с цел да реализираме оптималната цена, която е избрана от Народното събрание. 2 милиарда (лева, б.р.) са много пари, само че откакто това е приоритет, откакто сме членове на НАТО, евентуално и това изпитание би трябвало да бъде направено ", изясни министърът.
Начинът на заплащане на изтребителите беше едно от провокациите в договарянията за самолетите сред България и Съединени американски щати. Вашингтон искаше да бъдат платени едновременно, до момента в който българските управляващи пробваха да договорят разсрочено заплащане.
Вчера министърът на защитата Каракачанов сподели, че България може да си разреши да даде най-много 2 милиарда лв. за F-16.
Страната ни ще заплати по-малко от посочения таван от 1.6 милиарда $ (2.78 милиарда лева по настоящия курс), гласуван от Конгреса на Съединени американски щати, удостовери американският дипломат Ерик Рубин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР