България Lockheed Martin: Получавате най-съвременния боен самолет от четвърто поколение

...
България Lockheed Martin: Получавате най-съвременния боен самолет от четвърто поколение
Коментари Харесай

Lockheed Martin: Получавате най-съвременния боен самолет от четвърто поколение в света

България Lockheed Martin: Получавате най-съвременния военен аероплан от четвърто потомство в света " Авионамс " край Пловдив ще поддържа новите изтребители 6 август 2019, 12:34 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Стотици претенденти за колата, която се подарява
Стотици претенденти за колата, която се подарява
 Lockheed Martin: Получавате най-съвременния военен аероплан от четвърто потомство в света
Lockheed Martin: Получавате най-съвременния военен аероплан от четвърто потомство в света
 Ще плащаме ли повече: Без свинско в хотелите
Ще плащаме ли повече: Без свинско в хотелите
 Баща пробва да резервира децата си в България
Баща пробва да резервира децата си в България
 Пациент заплати 530 лв. за обзор в
Пациент заплати 530 лв. за обзор в " Златни пясъци "
 След Национална агенция за приходите: Нова машинация с онлайн банкирането
След Национална агенция за приходите: Нова машинация с онлайн банкирането
 Свидетели не се намесили при убийството на Коста Янков
Свидетели не се намесили при убийството на Коста Янков
 Серия тежки произшествия през август, какви са аргументите
Серия тежки произшествия през август, какви са аргументите

зтребителите F-16 Block 70, които ще получи България, ще имат цялостни бойни качества, увери шефът „ Международно бизнес развиване на F-16” в Lockheed Martin Джим Робинсън.

Очаква се поддръжката на изтребителите F-16 в България да се реализира във взаимоотношение сред Военновъздушните сили и авиоремонтния цех "Авионамс ", сподели Робинсън.

На конференция представители на американската компания и на Посолството на Съединени американски щати в България дадоха детайлностите по отношение на производството, доставката, опциите на самолетите, както и изгодите за България от стратегическото партньорство.

Сделката за изтребителите – какво ще получим

Поддръжката е част от пакета, чакаме, че тя ще зависи от това къде българските Военновъздушни сили изберат да базират самолета, уточни Робинсън. Той чака, че самолетите ще бъдат основани в авиобазата "Граф Игнатиево " и че поддръжката на F-16 ще се реализира във взаимоотношение сред българските Военновъздушни сили и "Авионамс ".

Няма орязани качества, това, което получавате, е най-съвременният военен аероплан от четвърто потомство в света , разяснява Робинсън в отговор на въпрос какво тъкмо получаваме и по какъв начин дават отговор на рецензиите, че някои от опциите са орязани. Не мога да разясня какво въоръжение е закупено или не е, нямам достъп до тази информация, сподели Джеймс Робинсън, запитан дали се понижава цената на F-16 като многофункционален изтребител, в случай че не бъдат купени така наречен умни оръжия "въздух-земя ". Той съобщи, че самолетите имат цялостни качества да употребяват въоръжение "въздух-земя ", в това число и "умни " оръжия, в случай че България реши да купи такива в бъдеще.

Може да качите на F-16 безусловно всичко, което желаете, изясни той и добави, че самолетите ще бъдат изцяло въоръжени още първия ден, в който дойдат.

Сделката ще коства на страната ни 1,256 милиарда щатски $, с което България ще стане 30-тата страна в света, в която ще летят изтребителите F-16. Предвидено е първият аероплан да бъде подготвен през месец декември 2022 година и да бъде доставен незабавно, с цел да може на него да се образова техническият състав на Военновъздушни сили.

Компанията Lockheed Martin планува самолетите да имат експлоатационен живот 12 000 летателна часа, само че за това е нужна и добра поддръжка. Ето за какво механически състав от българските Военновъздушни сили ще замине за образование в Съединени американски щати.

Във връзка с индустриалното съдействие от компанията обявиха, че у нас могат да бъдат създавани безпилотни летателни апарати (дронове ), само че към момента не е решено какъв вид да бъдат те. След като придобие първите осем самолета пък страната ни може да закупи други осем, които се чака да бъдат на по-ниска цена, тъй като към този момент България ще има огромна част от нужното съоръжение.

От своя страна заместник-ръководителят на дипломатическата задача на Съединени американски щати в София Джъстин Фридман съобщи, че договорката за новите изтребители ще задълбочи партньорството сред страната ни и Съединени американски щати.

„ България ще понижи зависимостта си от съветски военни уреди “, акцентира той и увери, че покупката на F-16 ще подсигурява най-хубавите самолети за българските водачи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР