България извика за консултации в столицата посланика си в Ангел

...
България извика за консултации в столицата посланика си в Ангел
Коментари Харесай

МВнР извика за консултации в София посланика на България в Република Северна Македония


България извика за съвещания в столицата посланика си в Ангел Ангелов. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Причина за неговото краткотрайно връщане в страната е сериозната обстановка по повод правата на българите в Северна Македония и ескалацията на прояви и против тях през последните месеци - палеж на Културен клуб „ Иван Михайлов “, Битоля през юни 2022 година, както и три следващи офанзиви против постройката на организация „ Цар Борис III “, Охрид.

Ангел Ангелов ще би трябвало да дава пояснение в това число за с огнестрелно оръжие на 24 ноември 2022 година, нападателната антибългарска акция в обществените мрежи в Северна Македония, от 19 януари 2023 година над Христиан Пендиков (секретар на организацията „ Цар Борис III “, Охрид), както и приемането през ноември 2022 година на дискриминационния Закон за фондациите и сдруженията в Северна Македония.

Целта на консултациите е разискване на опциите за прекъсване на рисковата наклонност от засилващ се напън върху жителите на с българско съзнание и на вероятностите за по-нататъшно развиване на двустранните връзки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР