България изпраща още 20 спасители от служба Пожарна безопасност и

...
България изпраща още 20 спасители от служба Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

България изпраща още 20 спасители в Турция

България изпраща още 20 спасители от работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Турция, сподели през днешния ден военният министър Димитър Стоянов. Те и в допълнение съоръжение, събрано в един резервоар, ще бъдат превозени със боен аероплан " Спартан ".

Те ще бъдат в същия регион, в който от първия ден след земетресението в Турция работят екипи от пожарникари от друга градове и членове на спешния отряд от Столична община.

Стоянов добави, че измежду оборудването, което се транспортира има термокамери, палатки и други нужни движимости. Помощта се изпраща след искане на турския дипломат в София.

Военния министър заяви, че на следващия ден боен аероплан ще транспортира до един от засегнатите региони в Турция 30 медици. В събота следва промяна на членовете на работещите на терен членове от спешния отряд от Столична община.

Междувременно пред Би Ти Ви турският дипломат Айлин Секизкьок уточни, че е мъчно да се оценят вредите от земетресението. Тя уточни, че то е засегнало територия с размера на България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР