България изпадна в изключително неприятна ситуация след изиграването на вчеашните

...
България изпадна в изключително неприятна ситуация след изиграването на вчеашните
Коментари Харесай

Чехия изпревари България преди последния кръг на световните квалификации по баскетбол

България изпадна в извънредно неприятна обстановка след изиграването на вчеашните мачове от международните квалификации по баскетбол.

След загубата на отбора ни от Литва (70:72) в група F, Чехия завоюва семейството си на Босна и Херцеговина с 93:81 и изпревари „ лъвовете “.

Така баскетболистите на Росен Барчовски към този момент са последни в групата с баланс 1-4, до момента в който Чехия се изравни с Босна и Херцеговина с 2-3. Лидер остава Литва с 5-0.

Реални шансове за класиране на отбора ни в идващия стадий продължава да има, само че България към този момент се нуждае от наложителна победа против Босна и Херцеговина в понеделник в Сараево.

Ако нашите завоюват мача си и Чехия сервира изненада против Литва, с триумфа ще се изравним с босненците и с цел да имаме преимущество в директните мачове, успеха ни би трябвало да е с най-малко 10 точки, с колкото загубихме в Ботевград.

В случай, че България завоюва и Чехия загуби, ще стане тройна въртележка с Босна и Херцеговина, като успеха ни против босненците би трябвало да е с най-малко 3 точки да приключим на третото място. При триумф с най-малко 5 точки пък ще си подсигуряваме даже втората позиция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР