България изнесе волей лекция на вицешампиона на Стария континент Словения

...
България изнесе волей лекция на вицешампиона на Стария континент Словения
Коментари Харесай

България шамароса Словения и мечтае за нещо голямо на Евроволей 2017

България изнесе волей лекция на вицешампиона на Стария континент Словения и след 3:0 гейма продължаваме да мечтаем за нещо велико на Евроволей 2017. Момчетата на Пламен Константинов бяха в ролята на новобранци в дуела, в случай че се гледат коефициентите на букмейкърите. Да, но не! Нашите демонстрираха страховит дух и накараха словенците да гледат жалко и учудено в по-голямата част от мача, написа Sporta.bg.

Така след изиграването на срещите в груповата фаза в Краков България се класира втора след Русия, Словения е трета, а от конкуренцията отпада Испания.

Залогът от вчерашната среща със Словения бе огромен - изгубилият съвсем на 99% ще се изправи в идващия си мач против домакина Полша. Победителят пък ще има за противник Финландия - много по-приемлив вид.

Първия гейм вървеше равностойно, само че класата на България си сподели думата в края. Тогава с няколко хубави сервиса и мощни офанзиви отказахме съперника и взехме частта с 25:22.

Във втория гейм играта също вървеше точка за точка, само че нашите се откъснаха за 18:16. Последва разпределяне и словенците излязоха напред с 19:18. Всичко се реши в трагичен ендшпил. В него нервите на " лъвовете " се оказаха здрави и в последна сметка след 28:26 дръпнахме с 2:0 гейма. За отбелязване е, че в тази част България направи цели 7 сполучливи блокади, което натежа.

В третия гейм безусловно размазахме навирените носове на Словения. Всичко ни се получаваше и ги убихме с 25:17.

Предварително начертания проект за най-малко второ място в групата е изпълнен и в този момент идват мачовете на истината.

Волейнационалите на България ще се изправят против коравич отбор на Финландия в плейофите от втората фаза на Европейското състезание в Полша. Това стана дефинитивно ясно, откакто домакините от " Дружина полска " биха Естония с 3:0 (25:21, 26:24, 25:22 ) в последния мач от група А на шампионата и заеха второто място в своя поток.

Следващата среща на българския отбор по предварителна стратегия е планувана за сряда (30 август) от 21:30 часа в зала " Таурон Арена " в Краков. Победителят от плейофа ще се класира за 1/4-финалите, където го чака Сърбия, която завоюва първото място в група А след три следващи триумфа.

Словенците, които останаха 3-и в Група С, пък ще играят в плейофната фаза против международните първенец от Полша. Този мач е също в сряда (30 август) от 18:30 часа. Победителят от дуела ще срещне на 1/4-финалите тима на Русия, който стана първи в група С.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР