България излиза от предната вълна на коронавируса от не много

...
България излиза от предната вълна на коронавируса от не много
Коментари Харесай

След празниците у нас се очаква цунамито на Омикрон от Западна Европа

България излиза от предната вълна на ковид от не доста ниско базово равнище, чака се след празниците да ни доближи и . Това съобщи пред бТВ държавният основен контрольор доцент Ангел Кунчев . Винаги, когато има скупчване на 4-5 празнични дни, има задържане на заболеваемостта, смъртността и в действителност нерегистриране на случаите в лечебните заведения , изключително в дребните градове. Същото ще се отрази и в този момент - на 4-5 януари ще има пик и това е повода да се следи 14 дневна заболеваемост, уточни специалистът.

Кунчев добави, че има наклонност на задържане на заболеваемостта - от 3.5 - през днешния ден е 9, което не е невисок %, в случай че се проследят предните три талази. Има над 400 души в интензивни отделения, не сме стигнали ниски стойности, а идва новата вълна , разясни той.
 3449 новозаразени и 162-ма умряли с ковид за денонощие
3449 новозаразени и 162-ма умряли с ковид за денонощие

Излекуваните са 2276, в болница се лекуват 4 071 души с диагноза COVID-19

на два-три дни, т.е. предава се дейно. Добрата вест е, че не е толкоз висока смъртността и по-малко влизат в болница, само че те отново ще се изпълнят , безапелационен е Кунчев. Очаква се след празниците " цунамито от Европа " да удари и България. Кунчев не може да каже дали омикрон към този момент е в страната, първите два работни дни на годината - ще е ясно. Лекар няма по какъв начин да реши дали пациентът е инфектиран с новия вид на вируса, посочи още инспекторът.

Кунчев счита, че заради ниското имунизационно покритие страната ще има повече инфектирани и повече смъртни случаи. В България караме всички талази на ковид по-тежко, безапелационен е той.

Главният контрольор разяснява и Плана, който влиза в действие за битка с ковид - първо да отпаднат публичните страсти, второ - политическото въздействие поради трите избора, извършени последната година. Той въпреки всичко изясни, че съдбовни неточности по отношение на пандемията не са допускани . Кунчев споделя визията на и освен откъм висока смъртност, а и откъм стопанската система, още веднъж поради ниското имунизационно покритие.
 Проф. Илко Гетов: Трябва най-малко 50% да са имунизирани до март, другояче ставаме гнездо на вируса
Проф. Илко Гетов: Трябва най-малко 50% да са имунизирани до март, другояче ставаме гнездо на вируса

Ваксините са ефикасни на 70% против Омикрон, счита той

Ангел Кунчев акцентира на обстоятелството, че да се имунизират - това са страхуващите се и колебаещите си, съгласно изследване на СЗО, извършено за България. Той е изрично " за " слагане на бустерна доза , до края на годината ще се вземе решение за, за Янсен - два месеца, само би трябвало да се пренастрои системата.

Срещи с новия здравен министър Асена Сербезова към този момент е имало, и продължаващ надзор на условието на зелен документ. Неговото деяние последователно обаче се изчерпва, уточни специалистът.

33 сигнала са подадени , има за подправени зелени документи - във Велико Търново, Ловеч, Пловдив - следствията са в напреднал стадий, ще има до два-три месеца неоправдателни решения, уточни Кунчев.
 Сербезова даде обещание акция за имунизациите с доверие, не със боязън
Сербезова даде обещание акция за имунизациите с доверие, не със боязън

Според здравния министър фокусът би трябвало да бъде върху колебаещите се
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР