България излъчи четирима финалисти до момента на Европейското първенство по

...
България излъчи четирима финалисти до момента на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Четири финала за българските кикбоксьори на Европейското първенство в Турция

България излъчи четирима финалисти досега на Европейското състезание по кикбокс за мъже и дами, което се организира в Анталия. Класиране на край в своите стилове и категории реализираха представителите ни на татами Кристина Николова, Кирил Илиев и Борислав Радулов, а на кръг за златото ще се бори Христо Калайджиев. 

В жанр пойнт файтинг в категория до 57кг международният ни първенец Борислав Радулов победи на полуфинал испанеца Ясин Кабил с 10 точки разлика и продължава присъединяване си на край. В разногласието за Европейската купа Радулов ще излезе на татамито против с унгареца Патрик Целовски. 

При дамите капитанът на националният ни тим в леките стилове Кристина Николова също се класира за финала в категория до 50 кг в жанр Киклайт контакт. За продобиване на златото Николова ще спори с туркинята Дуйгу Туран. Българката се състезава и в жанр Лайт контакт в същата категория където стигна до фаза полуфинал и чака словенката Тира Барада. 

На кръг в жанр Лоу кик кат. до 86 кг Христо Калайджиев победи на полуфинал Филип Секулович от Черна Гора и отива на край, където ще спори с Бобан Илиоски от Македония. 

Александър Рибников стана притежател на бронзов орден в кат. -67 кг жанр Лоу кик от Европейското състезание откакто загуби по точки полуфиналната си среща. 19 годишният Рибников се показа извънредно добре, откакто от тази година играе при мъжете и съумя да стане държавен първенец и трети в Европа. 

От останалите ни национали 4-ма не престават своето присъединяване на полуфиналите след победи през днешния ден.Илия Ненов, който ще спори със сърбина Милош Дакович. При дамите Александра Димитрова в четвъртък излиза против норвежката Шарлоте Берг в жанр Фул контакт кат. до 52кг. 

В двата стила Киклайт контакт и Лайт контакт на полуфинал продължава Кирил Илиев в категория до 57 кг. При 79-килограмовите  на татами жанр Киклайт контакт Иван Кръстанов се класира за полуфинала където чака противника Каан Ток от Турция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР