България има сключен дългосрочен договор, в лицето на Булгаргаз с

...
България има сключен дългосрочен договор, в лицето на Булгаргаз с
Коментари Харесай

Енергиен експерт: България има дългосрочен договор с американска фирма за доставка на втечнен газ

България има подписан дълготраен контракт, в лицето на " Булгаргаз " с американската компания " Шиниър ", която ще доставя газа за България. Договорът щеше да бъде задействан, когато проработи терминала за полутечен газ на Александруполис. Предвид обстановката сега, този контракт ще бъде изтеглен и задействан доста по-рано. Това сподели в студиото на " Говори в този момент " енергийният специалист Васил Начев.

Според него договорът ще бъде задействан с други размери, тъй като 50 млн. куб. метра на година е пренебрежимо малко количество.

" Шиниър " е компанията и която ни дава двата танкера, само че не по дълготрайния контракт, тъй като той още не е задействан. Дали ще има отстъпка в цената за тези два танкера няма да излезе в общественото пространство, тъй като е комерсиална загадка, сподели енергийният специалист Васил Начев.

С дълготраен контракт държавното управление може да успее да контракти с референтна цена на най-ликвидната борса в света " Хенри хъб " - 28 $ за 1000 куб. метра газ с всички транспортни разноски включващи втечняване, застраховки, регазификация, до " Топлофикация-София ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР