България има пореден повод за гордост – националите ни по

...
България има пореден повод за гордост – националите ни по
Коментари Харесай

Преди да заминат за европейското по кикбокс в Истанбул, шампиони изнесоха урок на водещите на bTV

България има следващ мотив за горделивост – националите ни по кикбокс отпътуват на Европейското състезание за кадети до 19-годишна възраст.

To ще се организира от 25 август до 3 септември в Истанбул, Турция. Към момента поръчки за присъединяване са подали 1640 състезатели от 38 страни.

Социалните танци стават все по-популярни

България ще бъде с тим от 97 кикбоксьори, 15 треньори и 7 съдии от най-голям интернационален клас. Ръководител на делегацията ще е ръководителят на родната федерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Защита на своите европейски трофеи от 2021 година ще търсят 9 родни национали - Христина Андонова, Виктор Грозданов, Златислав Иванов, Божидар Йорданов, Ивана Иванова, Алекс Илиев, Анелия Тодорова, Мариян Петков и Алисия Сусанина.

В конкуренцията за златни медали ще вземат участие и доста от носителите ни на международни трофеи от шампионата на планетата през 2022 година в Йезоло, Италия, където страната ни зае първо място в света на кикбокса.

Идеята за Винг Чун идва от жена – с цел да може по-слаб човек да се оправи с физически надминаващ я нападател

„ Миналата година на Световното състезание България беше преди всичко от целия хайлайф за кадети. Тази година би трябвало да си защитим позициите, които спечелихме тогава. Очакванията са огромни “, разяснява в „ Тази заран “ Стефан Костадинов - треньор в състезателен клуб " Масару ".

През 2022 година кикбоксьорите ни съумяват да завоюват 28 златни медала, 22 сребърни и 19 бронзови.

„ Кикбоксът има шест разнообразни стила - три татами стила и три рингови “, изясни още Стефан Костадинов.

Кристиян Милушев - международен първенец от 2022 година и бронзов медалист от Европейското състезание през 2021 година, и Виктор Грозданов - вицесветовен първенец от 2022 и европейски първенец 2021 година, направиха демонстрации в студиото на „ Тази заран “.

„ Барманството има доста общо с положителното домакинство и гостоприемството “, уточни той

Така водещите на bTV Златимир Йочев, Петър Бакърджиев, Ивайло Везенков и Борислав Лазаров получиха урок по кикбокс и самоотбрана.

Златимир Йочев и Петър Бакърджиев взеха ръкавиците на първенците и си направиха персонален дуел.

„ Забранено е да се удря по гърба и под кръста. Контузиите гледаме да ги заобикаляме с оптимално добра подготовка “, изясни Стефан Костадинов.

Ивайло Везенков даде шеговита поръчка, че за спорта би блъснал едно круше на Петър Бакърджиев.

„ Ако искаш да имаш триумфи, би трябвало да се занимаваш непрекъснато, методически, всеки ден. Да даваш оптимално от себе си – това възпитава “, означи треньорът на кикбоксьорите.

Още от демонстрациите в студиото - вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР