България има нужда от силна, обединена и истинска левица, която

...
България има нужда от силна, обединена и истинска левица, която
Коментари Харесай

"Левицата!" отива на изборите със заявка, че е "животоспасяваща необходимост" за България

България има потребност от мощна, обединена и същинска левица, която да отстои мира и да отбрани същински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, дребния и междинния бизнес, да пребори бедността и неравенствата. След форсира придвижването си към следващата изборна злополука. Партията е хипнотизирана от демагогията на водача си. Това разгласи водачът на " Изправи се, България " Мая Манолова, която дружно с други някогашни членове на Българска социалистическа партия показа в Българска телеграфна агенция новата групировка " Левицата! "

Сред измежду тях бяха Румен Петков, ръководител на АБВ; доктор Цветеслава Гълъбова, която беше в Инициативния комитет за издигането на Румен Радев за президент; ръководителят на " Движение 21 " Татяна Дончева, както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

 Новото ляво обединяване нямало да води война с Радев и да се съюзява с ГЕРБ и Движение за права и свободи Новото ляво обединяване нямало да води война с Радев и да се съюзява с ГЕРБ и Движение за права и свободи

Манолова изясни, представена от Българска телеграфна агенция, че десницата се сплотява, като " полюсът на войната " щял да взе участие с общи листи на идващите парламентарни избори, визирайки обединението сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Според нея било допустимо и ГЕРБ да се причисли, като трите партии нямали " особени угризения да ни въвлекат във война ".

Другата опция по думите ѝ е така наречен хартиена коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. През нея статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху страна, уточни още Манолова.

Отбеляза, че апелите за импийчмънт на президента не са блъф. " Това е опит за премахване на последната постоянна институция. На този декор обединената левица е животоспасяваща нужда за България ", посочи Манолова.

Приоритети на новата групировка щели да са приходите, цените, противопоставяне на монополите и корупцията. Минималната заплата би трябвало да бъде увеличена неотложно, настоя Манолова и добави, че тя би трябвало да гони издръжката на живот. Настоя да няма българин под прага на беднотия и се разгласи за пет на 100 надценка за седем съществени продукта от дребната потребителска кошница, измежду които самун, мляко брашно, месо и яйца. Тя изиска още веднъж да има комисия по проверка, която да се заеме с кражбите в локалната власт.

От своя страна Татяна Дончева акцентира на тежката фрагментация на политическото пространство, която не давала опция за обикновено ръководство и естествена работа на институциите. Пълноценното политическо посланичество на левите хора също е приоритет. За задачата е необходим управнически потенциал, уточни Дончева.

Политиката не е място за хора, които в този момент стартират да се учат. Съдебната промяна е нужна на българите, а не на Венецианската комисия и съда в Люксембург, нито на Плана за възобновяване, посочи Дончева и добави, че са нужни промени в конституцията.

 Бившият министър на защитата Ангел Найденов приключва участието си в Българска социалистическа партия Бившият министър на защитата Ангел Найденов приключва участието си в Българска социалистическа партия

Според Румен Петков за пръв път от много време левият гласоподавател имал късмет да направи своя избор и да бъде показан институционално. Убедителната отбрана на българския интерес е доста значима. За 10 години се превърнахме в енергийно подвластна страна, сподели той.

Костадин Паскалев съобщи, че към момента му е мъчно да опише това, което се е случило на конгреса на Българска социалистическа партия, само че по думите му това е най-позорният епизод в историята на партията. Според него Българска социалистическа партия е престанала да се занимава със основни въпроси и се занимава със себе си, като от тази обстановка се излизало със промяна на цялото управление. Уточни, че напуща националния съвет на партията, само че не напуща Българска социалистическа партия.

Ако получим късмет, ще създадем всичко, което е нужно, с цел да се промени опазването на здравето у нас, сподели Цветеслава Гълъбова.

От своя страна Валери Жаблянов настоя, че Българска социалистическа партия не е в положение да " вдигне знамето на левицата ". Свободата и общественият блян са неразделими понятия, сподели той и добави, че през вчерашния ден е имало срамни подиуми на конгреса на Българска социалистическа партия, който изключи 14 души от партията.
Българският политически живот е достигал до морално проваляне, уточни Жаблянов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР