България има моралното задължение да помогне на Украйна с амуниции,

...
България има моралното задължение да помогне на Украйна с амуниции,
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Путин може да прибегне до масово избиване на мирните украинци

България има моралното обвързване да помогне на Украйна с амуниции, сподели ексдепутат от Демократична България

Приключиха договарянията сред Украйна и Русия. Втората среща на делегациите ще се организира след няколко дни на полско-беларуската граница. Ще се стигне ли до преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски?

"Рано е да кажем. Не съм оптимист, защото гледах началото на изключителната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, на която съветският дипломат още веднъж изреди безусловно неприемливи претенции за украинската страна. Не чакам да има пробив ", разяснява дипломатът Стефан Тафров в студиото на.

Той изрази опасения, че съветската войска е способна да прибегне до всеобщо изтребване на мирното украинско население.

"По молба на Зеленски Макрон е приказвал с Путин и е поставил акцент върху нуждата да се лимитират цивилните жертви. Плановете на Русия за блицкриг, бързо събаряне на законното държавно управление и окупация на Украйна не се реализират. Руснаците понасят огромни загуби и в тези условия агресорът е податлив да стартира всеобщо изтребване на мирното население ", посочи дипломатът и някогашен народен представител от групата на "Демократична България " (ДБ) в 46-ото Народно заседание.

Според Тафров, България има моралното обвързване да помогне на Украйна с амуниции, защото оръжията на Украйна са от времето на Варшавския контракт и единствено страни като България ги създават. "Да защитим страната, която е жертва на експанзия ", прикани дипломатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Проблемът е, че Путин, наподобява, не е разумен състезател. Психолози приказват за един психически профил на пасивна експанзия, на интровертен човек... Дълго грешахме, че той рационално преценя обстановката и пази ползите на страната си. Оказа се, че това не е по този начин, тъй като това безусловно ще повреди трайно и надълбоко Русия ", счита Тафров.

"Когато имаш подобен състезател против себе си, целият политически разбор и всичко друго отстъпва на назад във времето ", безапелационен е той.

Бившият народен представител от Демократична България се надява, че психическото положение на Путин не е стигнало до такава степен, че да употребява нуклеарни оръжия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР