България има желание да бъде домакин на климатичната конференция на

...
България има желание да бъде домакин на климатичната конференция на
Коментари Харесай

Радев предложи България да е домакин на климатичната конференция на ООН през 2024 г.

България има предпочитание да бъде хазаин на климатичната конференция на Организация на обединените нации през 2024 година Това сподели президентът Румен Радев на срещата, известна като COP27, в Египет, заяви Ройтерс. Следващата година конференцията би трябвало да се организира в Дубай.

„ Като се има поради нашия ангажимент за прогрес в дневния ред за климата в нашия район и отвън него, България към този момент изрази предпочитание да бъде хазаин на COP29 “, сподели Радев и добави, че България ще оформи стимулирано предложение.

Радев прикани участиците във форума да обединят старания в битката с климатичните промени.

“Изменението на климата е световна опасност и може да бъде преодоляно единствено посредством световен отговор ", сподели той.

По думите на Радев от решаващо значение за битката с климатичните промени е диверсификацията на енергийните доставки. Той уточни като образец за това междусистемната газова връзка Гърция-България , която беше тази година.

" България ще продължи да развива и да разчита на възобновимата сила, зелените водородни решения и енергоспестяващите и съхраняващите сила технологии ", добави Радев.

Президентът сподели още, че България е твърдо ангажирана с задачите на Парижкото съглашение и дружно с другите страни членки на Европейски Съюз ще реализира задачата за климатична индиферентност до 2050 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР