България има добър потенциал да увеличи производството на боеприпаси, от

...
България има добър потенциал да увеличи производството на боеприпаси, от
Коментари Харесай

Политико: Еврокомисар смята, че България може да увеличи производството на боеприпаси за Украйна

България има " добър капацитет " да усили производството на муниции, от които Украйна се нуждае. Това сподели пред вестник " Политико " еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон.

„ България има добър капацитет за доста нарастване на производството във времева рамка, която би могла да дава отговор на това, което търсим “, сподели Бретон.

Еврокомисарят сподели, че в този момент е належащо да се намерят заводи, подготвени бързо да усилят производството, да се дефинират техните потребности и потенциал, както и евентуалните проблеми във веригите за доставки. Той посети три индустриални обекта в България, единият от които е на държавното дружество " Вазовски машиностроителен цех ". Според него българските предприятия биха могли " да усилят доставките за сегашни клиенти, които са членове на Европейски Съюз ". " Страните, които имат ресурси, ще могат да ги трансферират в Украйна, а производителите ще могат да усилят производството, с цел да попълнят тези ресурси. За мен беше доста значимо да получа тази гаранция ", добави еврокомисарят.

Тиери Бретон има намерение да посети още Словакия, Чехия, Полша, Франция и Румъния.

Инфо: ТАСС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР