България и Виетнам ще работят за насърчаване на взаимните инвестиции

...
България и Виетнам ще работят за насърчаване на взаимните инвестиции
Коментари Харесай

България и Виетнам ще работят за увеличаване на взаимните инвестиции и двустранния обмен в туризма и образованието

България и Виетнам ще работят за поощряване на взаимните вложения в областта на осведомителните технологии и електрониката, както и за увеличение на двустранния продан в туризма. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министъра на външните работи на Социалистическа република Виетнам Фам Бин Мин, които през днешния ден организираха среща на „ Дондуков “ 2. Двамата бяха единомислещи, че динамичността на политическия разговор през последните години е причина за активизиране на икономическото партньорство.

„ Приветстваме постигнатото единодушие за привършване на договарянията по Споразумението за свободна търговия ЕС-Виетнам. Влизането му в действие ще способства за развиването на капиталовия и търговски капацитет сред нашите страни. България може да употребява по-пълноценно опциите, които предлага динамичният и перспективен пазар на Виетнам и в това време ще се трансформира в притегателно място за вложения от Виетнам и другите страни от района “, уточни президентът. Румен Радев означи, че през последните години Виетнам се утвърждава като една от високотехнологичните страни в Азия и това открива нови вероятности за задълбочаване на двустранното партньорство.

По време на срещата президентът прикани за обновяване работата на Междуправителствената българо-виетнамска Смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие, а Фам Бин Мин акцентира, че Виетнам е подготвен да увеличи равнището на председателстващия Комисията от своя страна, като това към този момент ще бъде министърът на стопанската система. Перспективите за задълбочаване на двустранното съдействието в региона на защитата и военните технологии, също бяха разисквани по време на срещата.

„ Наличието на близо 30 000 виетнамски жители, приключили висше обучение в България, които заемат през днешния ден значими постове в бизнеса и държавната администрация на Виетнам, разкриват огромен капацитет и са солидна основа за надграждане на двустранните връзки “, съобщи президентът. Румен Радев акцентира, че България е районен учебен център в Югоизточна Европа и изрази готовността на страната ни за обновяване на положителните обичаи на двустранното съдействието в региона на висшето обучение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР