България и Великобритания започват подготовката за подписване на споразумение в

...
България и Великобритания започват подготовката за подписване на споразумение в
Коментари Харесай

Зарица Динкова: България и Великобритания започват подготовката на споразумение в сферата на туризма

България и Англия стартират подготовката за сключване на съглашение в областта на туризма , което ще очертае дълготрайните цели и партньорство сред двете страни. Това стана ясно след провелата се публична среща сред министъра на туризма на България Зарица Динкова и сър Джон Уитингдейл , държавен министър на медиите, туризма и креативните промишлености на Англия, оповестиха от отрасловото ведомство. 

„ Страната е измежду предпочитаните за България туристически пазари освен през лятото “ , акцентира министър Динкова.

Туристите от Англия са измежду желаните и за зимните ни курорти Банско, Пампорово, Боровец . Според туроператорите има растеж на резервациите за този зимен сезон.

„ Вярвам, че нашите зимни курорти ще привлекат по-голям брой туристи освен с отличните условия за ски туризъм, само че и с интернационалните събития като Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско и Световната купа по сноуборд в Пампорово при започване на 2024 година “ , означи Зарица Динкова.

Извън зимните и летните курорти България предлага богата палитра от благоприятни условия за отмора, добави още министър Динкова.

„ Сред тях попадат СПА дестинациите ни, прелестните благоприятни условия, които предлагаме за голф туризъм, както и културен и кулинарен туризъм “ , изясни тя. 

Министърът показа и първа по рода си промяна , която визира метода на консумиране на държавните пари за реклама на туристическите услуги.

„ С помощта на тази промяна английските и българските туроператори ще имат опция да работят по-активно и целеустремено, като по този метод ще се усъвършенства освен партньорството сред двете страни, само че ще успеем и да възстановим доверието към България като сигурна дестинация за целогодишен туризъм “ , акцентира министър Зарица Динкова.

България към момента не е задоволително позната като пазар за английските туристи, означи сър Уитингдейл.

„ Вярвам, че посредством самодейностите, които планирате това може да се промени. Разбирам, че България може да предложи доста повече от лятна отмора за английските туристи. Аз персонално съм заинтригуван от културния туризъм, както и от кулинарните и винени оферти “ , сподели сър Уитингдейл.

С оглед на смисъла на пазар Англия за българския туризъм самодейностите на Министерството на туризма на пазара на Обединеното кралство ще се усилват.
В началото на декември в съдействие с Aviareps и Fraport ще се организира роудшоу за Обединеното кралство . Предвидени са 4 събития с комерсиална устременост в Нюкасъл, Манчестър, Бирмингам и Лондон и 1 събитие с медиен фокус в Лондон. Във всяка от локациите ще се проведат двустранни срещи сред български и английски туроператори и хотелиери.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР